İstanbul Exhibitions tarafından Türkiye'ye getirilen "Dinazorlara Yolculuk Sergisi" Korupark AVM'de Bursalı çocuklarla buluştu.

Dünyanın en gelişmiş robotlarını üreten Japon "Kokoro" firması tarafından müze için geliştirilen hareketli ve ses çıkaran dinozorlar, çocuklar ve ailelerine macera dolu bir dünyanın kapılarını araladı.

İstanbul Exhibitions Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, Bursalıları 65-70 milyon yıl öncesine götürdüklerini belirterek, "İçerde 11 adet dinazor var. Japon bir firmanın ürettiği robotlar bunlar. Toplam 16 tane de replikamız var. Çocuklar için oyun bölümümüz var. Çocukları eğlendirirken eğitiyor olmak çok önemli. Müze şeklinde sergiliyoruz. Paris'te, Londra'da gördüğümüz birebir neyse daha fazla geliştirilmişi içeride var. Sadece dinazorları sergilemiyoruz aynı zamanda onların yaşadığı ortamı da sergiliyoruz" dedi. Sergiyi gezen çocuklar ise yaşadıkları heyecanı dile getirdiler. Çocuklar, dinazorların görüntüsünden korktuklarını ifade ettiler. Ocak ayının ilk haftasına kadar Korupark'da görülebilecek sergi daha sonra Ankara ve Antalya'da açılacak.