ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan ve 2 yaşından sonra hızla kilo almaya başlayan 7 yaşındaki Taha Soysal 80 kiloya ulaştı. İşsiz olan İsmail Soysal, oğlunun tedavisi için hayırseverlerden yardım istedi.

Balı Mahallesi'nde oturan İsmail ve Nermin Soysal çiftinin iki çocuğundan biri olan Taha Soysal, 3 kilo 75 gram olarak dünyaya geldi. 2 yaşından sonra hızla kilo alan Taha, şu anda 80 kiloya ulaştı. Aşırı kiloları nedeniyle yürümekte güçlük çeken Taha, merdivenleri ise yardım almadan çıkamıyor. Çorbanın yanında ballı ekmek ve çikolata düşkünü olan Taha, kiloları nedeniyle de henüz okula başlayamadı. İşsiz olan 42 yaşındaki İsmail Soysal, 1.5 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırdığı oğlunu, parasızlık nedeniyle 1 aylık tedavinin ardından çıkardığını söyledi. 38 yaşındaki Nermin Soysal ise oğlunun karnı açken yemek verilmediğinde kafasını duvarlara vurarak kendisine zarar verdiğini söyledi. Taha'nın 2 yaşından sonra aşırı yemek yemeye başladığını belirten Nermin Soysal, şöyle konuştu:

"Bizimle birlikte her öğün sofraya oturup yemek yerdi. Günde 5-6 öğün yemek yemeye, normal kilosunun üzerine çıkmaya başladı. Yemek vermediğimiz zaman kafasını duvarlara vuruyor. Biz de isteğini yerine getirmek zorunda kalıyoruz ve yemek veriyoruz. Doktora götürdük. Parasızlık nedeniyle hastaneden çıkardık. Hastaneden diyet listesi verdiler. Diyeti 2 ay denedik ama, zayıflama olmadı. Kiloları nedeniyle henüz okula gönderemedik. Tek başına merdiven çıkamıyor, servise binip inemiyor. Ben de oğlumun mahalledeki diğer çocuklar gibi okula gitmesini istiyorum. Önce oğlumun zayıflaması için tedavi görmesi gerek. Bize bu konuda hayırseverlerin yardımcı olmasını istiyoruz" - DHA