Gümüşçay Mahallesi'nde yaşayan anne Meryem Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamileliğinin 8. ayında bebeğinin beyin damarındaki tıkanıklık dolayısıyla rahatsız olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesine, sonra da İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini anlatan anne Karaman, Eren'in 20 günlük iken toplanan suyun dışarı atılması için beynine 'şant' adı verilen cihazın takıldığını, beyindeki sıvının, derinin altından bir boru yardımıyla idrar yoluna bağlanarak dışarı atılmaya çalışıldığını belirtti.

Anne Karaman, borunun tıkanması ve enfeksiyon kapması dolayısıyla 11 kez ameliyat olan Eren'in, okula başlamasının ardından arkadaşları gibi oynamak istemesi üzerine kalçasındaki eğrilikten dolayı bacağından da ameliyat olduğunu kaydetti.

Son beyin operasyonundan sonra şantın borusunun koptuğunu, operasyonla borunun alımı sırasında derisinin içinde boru parçası kaldığını belirten anne Karaman, "O zarar verirse tekrar ameliyat olacak" dedi.

Eren'in beyninde toplanan suyun idrar yoluna boşaltılmasında böreklerin de zarar gördüğünün tespit edildiğini söyleyen anne Meryem Karaman ile baba Ertan Karaman, Eren'in ayağına takılan platin için Aralık ayında tekrar ameliyata alınacağını ancak, sağlığından endişe ettikleri için ameliyata sıcak bakmadıklarını kaydetti.