Genç kadın, eşinin çağırdığı ambulans gelmeyince taksiyle hastaneye götürüldü ancak yer olmadığı ya da donanım yetersizliği gibi gerekçelerle hep geri çevrildi.
 
İşte bir çocuk annesi, 25 yaşındaki Ümmiye Akmercan’ın yaşadığı hastane maratonu...
 
1- Büyükçekmece Özel Kolan Hastanesi: 6 aylık hamile Ümmiye Akmercan sancılandı. Kanaması da başlayınca eşi Uğur Akmercan tarafından hastaneye kaldırılmak istendi. Akmercan, 112’yi arayarak ambulans istedi. 20 dakika beklemesine rağmen ambulans gelmeyince Akmercan çifti bir taksiyle sürekli kontrollerini yaptırdıkları Büyükçekmece Özel Kolan Hastanesi ’ne kaldırdı. Doktorlar düşük tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirterek “Hastanemiz tedavisini yatırmanız için yeterli değil. Çocuk yoğun bakım ünitesi ve küvez olmadığı için sizi başka bir hastaneye sevk edeceğiz ” dediler.
 
2- Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi: Buradaki doktorlar düşük tehlikesi bulunduğunu bildirerek “Çocuk yoğun bakım ünitemiz 25 hasta kapasitesindedir. Şu an 28 hasta yatmaktadır. Sıralı bir şekilde yatmayı kabul ederseniz yatışınızı yapalım. Ancak tavsiye isterseniz başka bir hastanede şansınızı denemelisiniz” dediler.
 
3- Bahçelievler Özel Meltem Hastanesi: Akmercan çifti bu kez Bahçelievler Özel Meltem Hastanesi’ne gitti. Bu hastanedeki doktorlar da kendilerinin bir şey yapamayacağını başka bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söylediler.
 
4- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi: Ailenin iddiasına göre burada kendilerini asistan bir doktor karşıladı.
 
Hastanede kötü muamele gördüklerini iddia eden Uğur Akmercan, “Cerrahpaşa’da bir tek dayak yemedim.
 
Uykusunu böldüğümüz için asistan doktor bize kötü davrandı. Doktor, ısrarlarım üzerine karımın tedavi amaçlı hastanede yatmasını kabul etti. Ancak doğumun gerçekleşmesi halinde bebeğe müdahale etmek için yeterli ekipman bulunmadığını, kuvözlerinin dolu olduğunu söyledi. Ayrıca doktor, bebek doğunca bizi başka hastaneye de sevk edeceğini üstüne basa basa söyledi. Eşim bu duruma tepki göstererek “Böyle saçmalık olur mu? Beni başka bir hastaneye yönlendirmeniz gerekirken, hastaneyi de bizim bulmamızı istiyorsunuz “ dedi. Bunun üzerine nöbetçi asistan karımın üzerine yürüyerek kolundan çekti. Ben de doktorun üzerine yürüdüm. Kendisi bir odaya kaçıp kapıyı da üzerine kilitledi. Bizi de hastaneden attırdı” iddiasında bulundu.
 
5- Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi: Burada da “Yer yok” yanıtı aldılar.
 
6- Haseki Hastanesi: Burada muayene edilen genç kadına doktor “Karınızın bir şeyi yok. Serum bağlayıp evinize göndereceğiz ” dedi.
 
7- Vakıf Gureba Hastanesi: Yine taksiyle hastaneye giden çift, bu hastanede de yoğun bakım ünitesi olmadığı yanıtı aldı.
 
8- Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesi: Kontrollerde kadına durumunun ciddi olduğu söylenerek “Hastanemizde yer yok. Biz yatışını yapamayız” denildi.
 
9- Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi: Yaklaşık 7 saat boyunca hastane hastane gezen ancak hepsinden eli boş dönen Ümmiye Akmercan, bir ümitle Bakırköy Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne ikinci kez gitti.
 
Hastaneye saat 04.00 sıralarında giriş yapan çift, hastanenin sözleşmesini imzalayarak yatış yaptı.