Takımın sahibi Hedayati"nin yıllık 11 milyon TL önerdiği Denizli, “Burada mutluyum” deyip teklifi reddetti

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, koca bir serveti elinin tersiyle itti. Yaklaşık bir ay önce siyah-beyazlı kulüple sözleşme yenileyen ve maddi anlamda başkan Yıldırım Demirören"e hiçbir zorluk çıkarmayan tecrübeli hoca, İran"dan gelen astronomik teklifi hiç düşünmeden reddederken, büyük bir vefa örneğine imza attı. İşte Beşiktaş"tan aldığı ücretin 2.5 katını gözden çıkartan Steel Azin takımı ile Denizli arasında geçen görüşmenin detayları:


2 SAATLİK TOPLANTI

İKİ hafta önce Mustafa Denizli"nin kapısını çalan İran kulübünün yetkilileri, hocanın Naile Sultan Yalısı"ndaki evinde bir araya geldiler. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede kulübün ekonomik yapısından ve şartlarından bahseden İranlı yöneticiler, “Hocam Beşiktaş"ta kazandığınız başarılar ortada. Biz sizi takımımızın başında görmek istiyoruz. Kısa sürede İran"da büyük bir yol katettik. Amacımız seneye başarılı olmak ve artık İran dışında da ismimizi duyurmak” sözleriyle Denizli"yi ikna etmeye çalıştırlar.


NAZİKÇE GERİ ÇEVİRDİ

KURT hoca, Azin kulübün teklifini dinlerken yanında yakın dostu Can Çobanoğlu da vardı. Artık gözler Denizli"deydi. Nefesler tutulmuş, evdeki herkes Mustafa Denizli"nin yıllık 7 milyon dolarlık teklifi kabul edip etmeyeceğini merakla bekliyordu. Ve "kâhin" hoca teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle tamamladı: “Teklifiniz beni onurlandırdı. Ancak ben Beşiktaş ile yeni sözleşme uzattım ve burada çalışmaktan çok mutluyum. Kontratım bitse de İran"da çalışmayı düşünmüyorum.”


PEKİ KİM BU İRANLILAR?

STEEL Azin Futbol Kulübü, 30 Nisan 2007"de İranlı çelik zengini işadamı Hossein Hedayati"nin, İran 2. Lig ekiplerinden "Ektaban"ı 750 bin dolara alması sonrasında kuruldu. Hedayati, kulübün ismini kendi çelik şirketinin de adı olan "Steel Azin" olarak değiştirdi. Arkasında güçlü bir finansal yapı olan Azin, 2 yıl içinde 1.Lig"e çıktı ve son haftasına girilen İran Ligi"nde ilk yılları olmasına rağmen liderin 15 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. Takımın en golcü ismi ise B.Münih forması da giymiş olan Ali Karimi.

Vatan