VAN'ın Başkale İlçesi Oğulveren Köyü yakınlarında 19 gün önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 2'si köy korucusu 7 kişinin örgütün elinden kaçmayı başardığı belirtildi. Dün gece geç saatlerinde Çaldıran köyüne ulaşan 7 kişinin, Jandarma Karakolu'nda ifadelerinin alındığı bildirildi. Çaldıran Köyü Muhtarı Hüseyin Demir, köylülerin geri dönmelerinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Başkale ilçesi Çaldıran Köyü'nde oturan 2'si köy korucusu 7 kişi, 11 Kasım 2007 günü akşam saatlerinde İran sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan Oğulveren Köyü'ne akraba ziyaretine giderken köyün yakınlarındaki Oğulveren Köprüsü'nde saat 20.00 sıralarında yol kesen 60 kişilik terörist grup tarafından araçlarından indirilerek kaçırıldı. Köy Korucusu Mustafa Olgun ve Zübeyit Demir ile köylüler Mithat Demir, Kenan Olgun, Adem Şener, Okan Demir, Cüneyt Yıldız'ın dün gece geç saatlerde İran sınıra yakın bir noktadan kaçmayı başardıkları belirtildi.

JANDARMADA İFADE VERİYORLAR

PKK'lı teröristlerin elinden kurtulmayı başaran köy korucuları ve köylülerin Çaldıran Köyü'nde bulunan Jandarma Karakolu'na gittikleri ve halen ifade verdikleri kaydedildi. Köy Muhtarı Hüseyin Demir, PKK'lar tarafından Oğulveren köyünde kaçırılan köylülerin dün gece kaçmayı başardıklarını ve sağ salim köylerine ulaşmalarının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Demir, "Şu anda bir şey söylemek doğru değil. Köylülerin jandarmadaki sorguları sürüyor. Daha önce de köyümüzde buna benzer olaylar yaşandı. Umarım bundan sonra benzer bir olay yaşamayız" dedi.