Fethiye’de Feridun Murat Bidar adlı genç tarafından bir sosyal paylaşım sitesinde gerçekleştirilen organizasyonda gençler Diyarbakır-Silvan’da şehit olan 13 asker için yürüdüler. Bir haftadır internetten duyurulan Şehitlere Saygı yürüyüşüne sadece 7 kişi katıldı. Öğle saatlerinde sosyal paylaşım sitesinde belirtilen Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan 7 genç kordonboyundan Şehitler Anıtı’na kadar yürüdü.
 
“Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Her Türk Asker Doğar” sloganları atan gençleri çevredeki vatandaşlar şaşkın bakışlarla izlediler. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra il merkezinden de çevik kuvvet polis desteği istenen yürüyüş için 70’den fazla polis görev yaptı. Az sayıda katılımcının yer aldığı etkinlik için geniş güvenlik önlemleri alındı. Şehitler Anıtı önünde tamamlanan yürüyüşün ardından gençler saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını söylediler.
 
Feridun Murat Bidar tarafından okunan basın açıklamasında, “Mukaddes vatan toprakları için aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Onlar ana kucaklarını, baba ocaklarını, yarinin ellerini bırakarak; vatan için ufak bir tereddüt etmeden şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.
 
Mehmetçiklerimiz, yeri geldiğinde bu vatanı bölmeye çalışanların yaralarını sararak; dünyaya insanlık dersi verdiler” dedi. Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Ünal da gençlere teşekkür etti. Daha sonra gençler Şehitler Anıtı önünden sessizce dağıldılar.