Esenyurt'taki yangında hayatını kaybeden 11 işçinin cenazeleri için ailelerin Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürüyor. Ailelerden alınan DNA örnekleri sonucu kimlikleri tespit edilen 7 işçinin cenazeleri teslim edildi.

Yangında can veren işçilerden Ahmet Yağal, Fatih Acun, Hakim Alican, Sevdin Özen, Ahmet Keskin, Sayfettin Topal ve İsa Topal'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Cenazeleri almak için sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait şehirlerarası cenaze nakil araçları Adli Tıp Kurumu'na girdi. Buna göre cenazeleri ailelerine teslim edilen işçilerden Fatih Acun, Seyfettin Topal ve İsa Topal Ordu'da, Sevdin Özen Van'da, Ahmet Keskin Bartın'da, Ahmet Yağal Tokat'ta, Hakim Alican ise İstanbul'da toprağa verilecek.

"HAKKINI ARAYACAĞIZ SONUNA KADAR"
Bu arada Ahmet Keskin'in yeğeni Rüstem Keskin cenazelerin teslimini beklerken sinir krizi geçirdi. Keskin, "Dünden beri bekliyorum burada. Yeter artık . Bir yetkili gelsin buraya cevap versin" dedi. Ahmet Keskin'in yeğeni Mehmet Keskin ise, "Amcam gitti. Kimse onu bana geri veremez. Olaydan önce saat 21.00'de onunla konuşmuştum. Sıkıldım demişti. Artık inşaat işlerinden sıkıldım demişti. Eve gelicem demişti artık" şeklinde konuştu.

Mehmet Keskin amcasını kaybetmenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Yangında hayatını kaybeden işçilerden Fatih Acun'un amcası Gıyasi Acun tazminat davası açma düşünceleri olduğunu söyleyerek, "Hakkını arayacağız sonuna kadar. Hakkını aramaktan başka bir çaremiz yok. Oradaki ihmale bakıldığında hakkını aramasak halk bize güler. Oraya elektrik çekilmiş. Hiçbir denetim yok muymuş? Bu insanların hayatı bu kadar ucuz muymuş değersiz miymiş? 11 kişinin hayatıyla niye oynanmış. Bunları yakan elektrik . O yüzden herkes şikayetçi sadece biz değil yani. Bu ölen 11 kişinin yakınlarının hepsi şikayetçi" diye konuştu.


"DEPREMDEN SONRA İSTANBUL'A GELMİŞTİ "

Yangında hayatını kaybeden Sevdin Özen'in yakını Mesut Kıran, Özen'in bir ya da iki gündür inşaatta çalıştığını belirtti. Kıran, "Yeni başlamıştı işe. Hep inşaatlarda çalışıyordu" dedi. Özen'in yedi çocuğu olduğunu ve çocuklarının en küçüğünün 7 yaşında olduğunu söyleyen Kıran, "Depremden sonra İstanbul'a gelmişti" diye konuştu. Özen'in maddi durumunun kötü olduğunu ve çalışmak için İstanbul'a geldiğini belirtti. Kıran, işçilerin her zaman en ucuz çadırlarda kaldığını da söyledi.


4 İŞÇİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

4 işçinin cenazeleri ise Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor. Kimlik tespiti yapılmayan işçilerin ailelerinden, kan örneği alınması için Adli Tıp Kurumu görevlileri tarafından duyuru yapıldı. Ardından da işçilerin yakınları Adli Tıp Kurumu'na alındı.İşçileirn cenazeleri yapılan DNA testinin ardından ailelerine teslim

PARA BİRİKTİRMEK İÇİN GELMİŞTİ

İstanbul Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerden Seyfettin Topal'ın (38), Ordu'da yapımına yeni başladığı evini tamamlamak üzere çalışarak para biriktirmek amacıyla 15 gün önce İstanbul'a gittiği öğrenildi.

Topal'ın ölüm haberinin ulaştığı Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi'ndeki evinde yas var. Ailenin komşuları ve yakınları, Topal'ın eşi Halise ve babası İlyas ile çocukları Sezgin, Selami ve Dilek Topal'ı teselli etmeye çalışıyor.

İzmir'de vatani görevini yaptığı sırada babasının ölüm haberini alarak memleketine gelen Sezgin Topal (21), gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirtti.

Babasının ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını isteyen Sezgin Topal, “Babamın ölümünde ihmali olan suçluların kim olduğunun bulunmasını istiyorum. Açıkçası onları ben de görmek, onlarla yüzyüze konuşmak istiyorum” dedi.

Vefat dolayısıyla birliğinden 7 gün izin aldığını anlatan Topal, “Babamı toprağa verip gitmek çok zor olacak. Ekmek parası niyetine bizler için uğraşıyordu. Ben askere gittim, babam da İstanbul'a çalışmaya. Babamın en büyük hayali yeni başladığı inşaat halindeki evini tamamlamaktı. Bu amaçla oradaydı. Ölüm haberi bizi yıktı” diye konuştu.

Seyfettin Topal'ın kızı Dilek (9) ise babasının kendilerini yaşatmak için ev yapmaya başladığını dile getirerek, “Şimdi ise babam yok” dedi.

Amca Yusuf Topal da onlarca işçinin çadırda kalmasına anlam veremediğini vurgulayarak, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” ifadesini kullandı.

Cenaze, yarın Korgan ilçesine bağlı Yeşil köyünde toprağa verilecek.