AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediyesi'nin yeni meydan projesi çerçevesinde Atatürk Meydanında bulunan eski 7 Eylül İlköğretim okulu binasıyla ilgili sıkıntıların çözüldüğü öğrenildi.
 
Aydın Valisi H. Avni Coş'un tüm imzaları attığı bildirilen konuyla ilgili olarak, yıkım işlemleri için herhangi bir sıkıntının artık kalmadığı bilgisine ulaşıldı.
 
Bugün Aydın Valisi Coş'u ziyaret eden Aydın Kent Konseyi Başkanı ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun konuyla ilgili Vali Coş'la görüşme yaptığı bildirildi.
 
Aydın Valisi Coş, "Eski Aydın 7 Eylül İlköğretim Okulu binası konusunda atılması gereken tüm imzaları attım. Artık sorumluluk Aydın Belediyesi'ndedir. Valilik olarak otopark yapımına karşı değiliz. Sadece bize verilecek yüzde 1'lik payı az bulduk. Ama yine de bu payı kabul ediyoruz" diye konuştuğu öğrenildi.
 
ÇERÇİOĞLU: AYDIN HALKININ ÖNÜ AÇILMIŞTIR
 
7 Eylül İlköğretim okulunun eski binasının yıkım kararıyla ilgili imzaların tamamlanması bilgisi üzerine Erman Çetin'in sorularını yanıtlayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi arasında yapılan protokolün imzaları tamamlanmıştır. Belediye olarak okul için 3.5 milyon liraya yeni bir bina inşa etmiştik. Yıkım kararıyla ilgili olarak önümüzdeki ay Meclis oturumunda karar alacağız. Yeni meydanda 313 araçlık otopark yapacağız. Sayıyı 620'ye çıkarma imkanımız var.  Üzerine de yeşil alan yapacağız" dedi.
1.5 yıldır Aydın kamuoyunun beklediği bir kararın sevindirici olduğunu söyleyen Çerçioğlu, "Kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydın halkının önü açılmıştır. Bize de düşen bir an önce meydan çalışmalarına başlamaktır. Kurumlar biraraya gelince yapılamayacak hiçbir şey olmadığı bir kez daha görülmüştür" diye konuştu.
 
İşte Aydın'ın yeni meydanı
 
20110419ay413374_05.jpg