Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Ramazan ayı ve havanın sıcak olmasına rağmen vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi. Kutlama programına her zaman olduğu gibi efeler renk kattı. Aydın"da son günlerde yaşanan baş efelik tartışmalarının ardından, resmi geçit törenine katılan efelerin sayısı da arttı.
Tören saat 10.45"te top atışları ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 3 Eylül günü Buharkent'ten yola çıkan Kurtuluş ve Özgürlük Bayrağı, efeler tarafından Aydın Valisi Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin'e teslim edildi.
Aydın'ın kurtuluş yıldönümü kutlamaları, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saat 10.45'te başlayan temsili top atışlarının ardından İstasyon Meydanı'nda yapılan törende, Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, halkın bayramını kutladı. 7 Eylül Aydın'ın Düşman işgalinden kurtuluş gününe Milliyetçi hareket Partisi Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner ve Ertuğrul Kumcuoğlu katıldı.
Geçen yıllartda olduğu gibi bu yıl da efelerin kuru sıkı da olsa kurtuluş gününe silahı canlandırılması müsaade edilmedi. Ayrıca Aydın"ın düşmanlar tarafından ateşe verilmesinin simgesi haline gelen tulumbacıların programları da tamamen kaldırıldı. Efeler törende silahlarını boş olarak taşıyabildi. Törende Aydın Efeleri yöresel oyunları ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Aydın"ın atlı Efesi Mustafa şen ise protokolü atıyla selamladı.

“CUMHURBAŞKANI GÜL MESAJ GÖNDERDİ”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aydının Düşman İşgalinden kurtuluşu nedeniyle Vali Mustafa Malay"a gönderdiği mesajda “En değerli hazinemiz olan vatan toprakları, Yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanıyla kazanılmış her karışı şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmıştır. Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk"ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti"ni tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk"ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Aydınlı vatandaşlarımızı, bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

KUTLAMALARDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...