Hayırseverlerin yardımıyla evinin büyük bir kısmının tamamlandığını dile getiren Can, "Kapıları yapacak gücüm yok. İşsizim. Mecburiyetten buraya taşındık. Kapıların yapılması lazım. Onun için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Siirt'te 7 nüfuslu Can ailesi sıvası ve kapıları olmayan bir evde hayat mücadelesi sürdürüyor. İşsiz olan aile reisi Nezir Can (33), 7 çocuğu ile beraber kış şartlarına karşı mücadele ediyor. Hayırseverlerin yardımıyla evinin büyük bir kısmının tamamlandığını dile getiren Can, "Kapıları yapacak gücüm yok. İşsizim. Mecburiyetten buraya taşındık. Kapıların yapılması lazım. Onun için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Yeşil kartı olduğunu ve kömür yardımından yararlandığını anlatan Can, "Evimin kapıları yapılması halinde sıkıntılarımız büyük bir kısmı hallolmuş olacak. 7 çocuğum var, 4'ü okula gidiyor. Eşimle birlikte 9 kişi oluyoruz. Çocuklarım çok kötü şartlarda. Hepimiz tek göz bir odada barınmaya çalışıyoruz. İmkanım olsa kapısız eve girmezdim. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Afetevleri 1817 Sokak 4 numaralı kapıları olmayan evin büyük kızı ve 6. sınıfa giden Eylem, "Maddi imkanlardan dolayı kapısız eve taşındık. Yetkililerden ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz. Halimize bakıp bize yardım etsinler" dedi.

Evin ortasında kum yığınları, inşaat tahtaları, yatak-yorganlar ve mutfak eşyaları bir arada bulunuyor. Aile yakacak için topladıkları çalı çırpıların yanında valilikten aldıkları kömür ile kapısız evde ısınmaya çalışıyor.