Manisa'nınAlaşehir ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Menemen, 5 yıl önce yakalandığı akciğer kanseri yüzünden ölümü beklerken kendisine umut olan bitki uzmanı ve herbalist Şevki Güngör'ü evinde misafir etti. Güngör, Mehmet Menemen'e sağlık durumunun nasıl olduğunu sordu. Mehmet Dede ise gayet iyi olduğunu ifade ederek, yaşadığı kötü günlerin geride kaldığını söyledi.
 
55 yıllık evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Menemen, 5 yıl önce yaşadıklarını anlattı. Menemen, "2006 yılında yani 5 yıl önce 67 yaşımdayken geceleri öksürmeye başladım. Önceleri üşütmüş olabileceğimi düşündüm, çok üzerinde durmadım. Öksürük şurupları içmeye başladım. Fakat öksürüğüm bir türlü kesilmedi. 13 yaşımdan beri sigara içiyordum. Belki ondandır diye biraz azalttım. Yine faydası olmadı. 2 ay bu böyle gitti. Daha sonraları ağzımdan öksürükle birlikte kan gelmeye başladı. O zaman korkmaya başladım. Alaşehir Devlet Hastanesi'ne gittim. Burada röntgenim çekildi, bazı tahliller yapıldı.
 
Sonuçlar çıktı ve korktuğum başıma geldi. Doktorum bana akciğerimde yara olduğunu söyleyip, 'Burada yapabileceğimiz bir şey yok. Seni İzmir Tepecik Hastanesi'ne sevk edeceğiz' dedi. Bunu duyduktan sonra ölümümün yakın olduğunu, yolun sonuna geldiğimi düşünüyordum. Tepecik Hastanesi'nde akciğerimden parça aldılar. Yapılan incelemelerin ardından akciğerimin sol üst köşesinde, solunum borusuna yakın bir yerde 9 santim çapında yara olduğu tespit edildi. Doktorlar, bana kemoterapi uygulamayı kararlaştırdı. İlk kemoterapiyi hemen aldım. 5 kez daha almam söylendi. Önceleri yara küçülmeye başlamıştı. 9 santim çapındaki yara 5 santime kadar gerilemişti ama henüz iyileşmemiştim. Kemoterapi hastalığı durdurmuştu ancak iyileşme olmamıştı" dedi.
 
ARKADAŞI EGE LOKMAN'I ÖNERDİ
 
Alaşehir'de kendisi gibi kansere yakalanmış ve Ege Lokman Şevki Güngör'ün uyguladığı bitkisel destek tedavisiyle iyileşen arkadaşının referansıyla Kırkağaç ilçesine gittiğini anlatan Mehmet Dede, şöyle devam etti: "Oğlumla birlikte Şevki Bey'i ziyaret ettim. İyileşen komşumdan kendisine bahsederek yanımda getirdiğim tahlil sonuçlarını verdim. Bir süre raporları inceledi. 'Merak etme, komşun gibi sen de Allah'ın izniyle iyileşirsin' dedi. Verdiği ürünleri bir yıl kadar kullandım. Ege Lokman Şevki
Güngör'ün dediği gibi bir yıl içinde kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Yeni tahliller yaptırmak üzere hastaneye gittiğimde çıkan sonuçlara ne ben ne de doktorum inanabildi. Akciğerimdeki yara tamamen iyileşmişti. O an dünyaya yeniden gelmiş gibi çok mutlu oldum."
İyileşen hastasını evinde ziyaret eden Ege Lokman Şevki Güngör, "Hastalar umutsuzluğa kapılmasın. Allah'ın izniyle her türlü kanser hastasını iyileştiririm. Yeter ki bize gelmek için geç kalmasınlar" diye konuştu.
 
İHA