Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, 67.yaş gününde İstanbul Kadıköy"de anılacak. Mumcu"yu anma gecesinde Su Gösteri Sanatları Sakıncalı Piyade adlı oyunuyla sahne alırken, Gazeteci Dostları Ali Sirmen ve Ataol Behramoğlu da hem kendi kitaplarını hem de Uğur Mumcu ve halen tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay"ın kitaplarını imzalayacaklar.

22 Ağustos 1942"de doğan Mumcu"nun 67.yaş günü Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı"nda farklı bir etkinlikle kutlanıyor. Etkinlikte Mumcu"nun yazdığı Sakıncalı Piyade oyunu Su Gösteri Sanatları tarafından sahneleniyor. Gazeteci-Yazar Ali Sirmen ile Ataol Behramoğlu"nun konuşmalarıyla başlayacak gecede Sirmen ve Behramoğlu, hem kendilerinin hem de Mumcu ile Gazeteci Mustafa Balbay"ın kitaplarını okurlar için imzalayacaklar.

Gece, uzun yıllar ilgi ile izlenen Sakıncalı Piyade"nin sahne alması ile devam edecek. Mumcu"nun Rutkay Aziz ile birlikte oyunlaştırdığı Sakıncalı Piyade"nin yönetmenliğini Mehmet Ulay, müziklerini Timur Selçuk, ışık tasarımını ise Yüksel Aymaz yaptı. Yurtiçi ve yurt dışında bir çok kez sahnelenen oyunda Mehmet Ulay, Şahin Çelik, Recep Yener, Misak Toros, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Öktem Doğru, Ramazan Atbaş ve Okan Şıldır rol alacak.

Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı"ndaki Uğur Mumcu"yu 67. Yaş Gününde anma gecesi isteyen herkese açık.

TARİH: 22 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ

SAAT: 20.30

YER: KADIKÖY BELEDİYESİ ÖZGÜRLÜK PARKI –SELAMİÇEŞME