ÇARŞI ANKETİ İÇİN TIKLAYIN

 

AYDINPOST ÖZEL-Aydınpost"un büyük yankı uyandıran anket taramalarının mahalle sonuçları da neticelendi.

1 haftalık yoğun bir ekip çalışması sonrasında tamamlanan mahalle taramalarında bir hayli ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

6500 deneğin kullanıldığı "Mahalle" bazlı ankette seçmenin yüzde 57.51"inin partiye oy vereceği, yüzde 42.49"unun ise adaya oy vereceği görüldü.

Öte yandan seçmenin yüzde 92.14"ü de nereye oy vereceğine karar vermiş durumdayken, kararsızların oranı yüzde 7.86 olarak yansıdı.

 

ANKET HAKKINDA BİLGİ

Bu araştırma İstanbul Merkezli bir araştırma firması tarafından gerçekleştirilmiştir.

Araştırma, 17-23 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Bir anket ortalama 2 dakikada tamamlanmıştır.

Araştırma toplam 13 ayrı mahallede yapılmıştır. Bunlar; Adnan Menderes, Ata, Cumhuriyet, Efeler, Fatih, Girne, Kemer, Meşrutiyet, Mimar Sinan, Orta, Cuma, Osmanyozgatlı, Yedi Eylül ve Zafer mahalleleridir.

Yapılan anket çalışması sonrasında da Aydınpost deneklerden pek çoğuna ulaşarak teyidini almıştır.

 

ORTEKİN ÖNDE ÇIKTI

Aydınpost"un “Çarşı Merkezi”ndeki anketinde 3. sırada çıkan DP Adayı ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin, “Mahalle” bazındaki ankette ise birinci sırada yer aldı. Ortekin"in en çok oyu Mimar Sinan mahallesinde aldığı görüldü.

Aydın"ın 13 ayrı büyük mahallesinde gerçekleştirilen ankette, oyların yüzde 29"unu almayı başaran DP adayı İlhami Ortekin"i, yüzde 27 ile AKP adayı Mustafa Ancın takip ediyor. CHP adayı Özlem Çerçioğlu"nun ise oy oranı yüzde 22, MHP adayı Hüseyin Aksu"nun da yüzde 16 oranında çıktı. DSP adayı Abidin Özmen"e yüzde 2, BBP adayı Mehmet Yeter"e yüzde 0.6, SP adayı Ali Söğüt"e ise yüzde 0.4 oranında oy çıktı.

 

GENÇLER ÇERÇİOĞLU ve AKSU DEDİ

Ankete katılan 18-25 yaş arası toplam 578 kişi tercih sıralamasında CHP adayı Özlem Çerçioğlu birinci sırada. MHP adayı Hüseyin Aksu ise, ikinci sırada yeraldı. SP adayı Ali Söğüt"e ise 18-25 ve 45-55 yaş grubundan hiç oy çıkmadı. BBP adayı Mehmet Yeter"e de 55-65 yaş grubundan oy verilmediği görüldü.

 

BAYANLAR ANCIN VE ÇERÇİOĞLU DİYOR

“29 Mart 2009 yerel seçimlerinde hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusunu yanıtlayan bayanların tercihi AKP adayı Mustafa Ancın ile CHP adayı Özlem Çerçioğlu oldu. Bayanların pek çoğu ise Ancın ile Çerçioğlu arasında kararsız bile kaldıklarını anketörlere ilettiler. Ev hanımlarının da ilk tercihi Mustafa Ancın, ikinci sıra tercihi Özlem Çerçioğlu oldu.

 

MEMUR ve İŞSİZİN TERCİHİ ÇERÇİOĞLU ÇIKTI

Ankette meslek dağılımına göre yapılan dökümlerde ise, "Memur ve İşsiz"lerin tercihinin CHP adayı Özlem Çerçioğlu olarak ankete yansıdı.