16 Mayıs Çarşamba akşamı Moonrise Kingdom filminin gösterimi ile başlayan ve bu akşamki kapanış töreni ile sinemaseverlere veda eden 65. Cannes Film Festivali'nde ödüller de sahiplerini buldu.
Yarışmalı bölümde En İyi Film olarak usta yönetmen Michael Haneke'nin Amour/Love adlı filmi Altın Palmiye'ye layık görülürken, Grand Prix Ödülü Reality filmi ile Matteo Garrone'nin oldu. Haneke yaptığı teşekkür konuşmasında son filminin aslında karısıyla ikisinin birbirlerine verdikleri bir sözden yola çıkarak kurguladığını dile getirerek, ödülde kendisinden başka pek çok kişinin de emeği olduğunu ve Altın Palmiye'yi hepsinin hak ettiğini söyledi. Beyond the Hills filmiyle En İyi Senaryo ödülüne layık görülen Cristian Mungiu ise teşekkür konuşmasında "Filmlerimizle geçmişi düzeltemesek de geleceğin daha iyi olmasını sağlayabiliriz" diyerek sinemaya olan inancını yeniledi.
Kapanış töreninin ülkemiz açısından en güzel sürprizi ise Sessiz (Be Deng) adlı filmi ile Kısa Film dalında yarışan L. Rezan Yeşilbaş'ın En İyi Kısa Film ödülünü alması oldu. Teşekkür konuşmasında oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Yeşilbaş "Ödülümü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına adıyorum!" sözleriyle alkış aldı.
65. Cannes Film Festivali'nin tüm sonuçları:
En İyi Film: Michael Haneke/Amour
Grand Prix Ödülü : Matteo Garrone/Reality
En İyi Kadın Oyuncu : Cosmina Stratan ve Cristina Flutur /Beyond the Hills
En İyi Erkek Oyuncu: Mads Mikkelsen / The Hunt (Jagten)
En İyi Yönetmen: Carlos Reygadas / Post Tenebras Lux
En İyi Senaryo: Cristian Mungiu / Beyond the Hills!
Jüri Ozel Ödülü: Ken Loach/ The Angels' Share!
Altın Kamera Ödülü: "Beasts of the Southern Wild"
En İyi Kısa Film : L. Rezan Yeşilbaş / Sessiz