Ferihan Zorlu, “Hastaneye gidiş gelişlerde sıkıntı çekiyorduk. Eşimin isteği üzerine ehliyet aldım” dedi.

Üçtutlar Mahallesi"nde oturan evli ve 3 çocuk annesi ilkokul mezunu Ferihan Zorlu, kalp hastası olan eşi Mehmet Zorlu"nun, “Bana bir şey olursa hastaneye götürecek kimse yok, sana ehliyet alalım” sözleri üzerine sürücü kursuna yazıldı. Geçen Mart ayında da girdiği yazılı ve direksiyon sınvalarını başarıyla veren Zorlu, sürücü belgesi almaya hak kazandı. Eşinin kalp hastası olduğunu belirten Ferihan Zorlu şunları söyledi:

“Otomobilimizi eşim kullanıyordu. Ancak hastalığı nedeniyle kullanamaz oldu. Eşimi zaman zaman hastaneye götürüyoruz. Üç çocuğumuz var. Ancak şehir dışında oldukları için ulaşımda sıkıntı yaşadık. Eşim, “Bana bir şey olursa, beni hastaneye götürecek kimse yok" diyerek benden ehliyet almamı istedi. Bunun üzerine ben de kursa yazıldım. Hayatımda hiç direksiyon başına geçmemiştim. Çok güzel birşey. Şimdi ehliyetim var. Eşim aniden rahatsızlanırsa şimdi onu ben hastaneye yetiştireceğim” dedi.

Eşine ehliyet alma fikrini kendisinin verdiğini söyleyen Mehmet Zorlu da, “Arabamız var ama ben hasta olduğum için kullanamaz oldum. Eşime ehliyet almasını söyledim. Aklında böyle bir şey yoktu. Daha önce araba sürmek isteği hiç olmamıştı. Şimdi direksiyona geçip güzel kullanıyor. Ben çok memnunum” diye konuştu.

DHA