Anemon Hotel’de düzenlenen seminere Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli bölgesinden çok sayıda yerel gazeteci katıldı. İki gün süren seminerde kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Vekili Turgay Olcayto seminerin kapanış töreninde yaptığı konuşmada gazetecilerin en büyük sorununun ‘bölünmüşlük’ olduğuna dikkat çekti. Bazı illerde ve ilçelerde birden fazla cemiyet bulunduğuna dikkat çeken Olcayto, “Muhalefet mesleği olan gazeteciliği başka yönlere yöneltmeliyiz.Bu ortamı hep beraber yaşıyoruz” dedi.

TBMM’de görüşülmesi gündemde olan ceza ve terör yasalarında iyileştirmelerin yapılması gerektiğini ifade eden Olcayto, “Yasalarda iyileştirilme yapılmadıkça daha fazla sayıda gazeteci içeriye girecektir. Gazeteciler yeri ve yurdu belli olan insanlar. Delil karartmaları söz konusu olmaz. İnanıyoruz ki bu demokrasi ayıbından vazgeçilecek, gazeteci arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Yerel gazetecilere yöneticilerle arasında ‘gazeteci mesafesi’ konulması tavsiyesinde bulunan Olcayto şunları söyledi: “Yerel yöneticilerle konuşurken gazeteciliğini ağırlığını hem hissetmeli hem de karşı tarafa hissettirmelisiniz. Basında şu anda çalışan arkadaşlarımızın çoğu sigortasız ve ucuz emek gücü olarak görülüyorlar. Bu anlayışın ortadan kalkması gerek”

“DAHA FAZLA İLETİŞİM FAKÜLTESİ KURULMASIN”
Aydın’a İletişim Fakültesi kurulacağını öğrendiğini ifade eden Olcayto şunları kaydetti: “Biz daha fazla İletişim Fakültesi kurulmasını istemiyoruz. Şu anda İletişim Fakültesi’nden mezun olan arkadaşlar bu sektörde çalışmıyor, işte bulamıyor. Rızkını alamadıktan sonra bir fakülteden mezun olmanın anlamı yok”  Olcayto, seminere katılan gazeteci ve köşe yazarlarına iyi bilgisayar kullanmayı öğrenmelerini tavsiye etti. Olcayto, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ile yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sundu. 

Olcayto’nun konuşmasının ardından gazetecilere sertifikaları dağıtıldı  

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

Fotoğraflar: Murat UÇKAÇ(AYDINPOST)

img_3297.jpg
 
img_3301.jpg
img_3304.jpg
img_3349.jpg
img_3357.jpg