Ancak şifreleri değişen bazı vekiller elektronik cihazın azizliğine uğradı ve pusula kullanmak zorunda kaldı. Ancak bazı vekillerin hem elektronik cihazla hem de pusulayla oy kullanması sonuçların sayımında karışıklık yaşanmasına neden oldu. Oyların sayımının ardından 61. Hükümet 322 oyla güvenoyu aldı.

 

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel  Kurul'da, hükümet için güvenoylaması yapıldı. Toplam 495 milletvekilinin  katıldığı oylamada 322 milletvekili evet, 173 milletvekili de hayır oyu verdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa konuşmasında, 61. Hükümet'e güvenoyu  verilmesine teşekkür ederek, şunları kaydetti:
“Önümüzde çok iddialı, yoğun bir sürecin olduğunu biliyorum. İnanıyorum  ki egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu bu kutlu çatı altında büyük  bir mücadeleyi, geleceğe yönelik, hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız,  birliğimiz, beraberliğimiz ülkemizi, Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin  üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız,  beraber vereceğiz.”
 
MUHALEFET İLE TOKALAŞTI
 
Erdoğan, konuşmasının ardından Ak Parti sıralarında grup başkanvekilleri,  CHP grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli ile tokalaştı.
 
Bu arada, güvenoylaması sırasında, elektronik sistemle oylama yapılırken  bazı milletvekilleri sisteme giremedi. Yeni milletvekillerinin sisteme  giremeyenlere yardımcı oldu. Ancak, sisteme giremeyen çok sayıda milletvekili oy  pusula gönderdi. Sadık Yakut, milletvekillerinin sisteme giremediğini belirterek,  “Acele etmeyin, tüm pusulaları alacağız” dedi. Oy pusulası gönderiminin  yoğunlaşması üzerine, Yakut milletvekillerinin hem elektronik sisteme girerek oy  vermek istemesi ve hem de pusula göndererek oy kullanması nedeniyle birleşime beş  dakika ara verdi.
 
800 OY ÇIKTI
 
Bu sırada oy sayımı devam etti. Ancak, sisteme girmesine karşın  pusula gönderme yoluyla oluşacak mükerrerliğin önlenmesi amacıyla yapılan sayım  yaklaşım işlemi 1.5 saate yaklaştı. Bu arada oylamada hem elektronik sistem hem de pusula kullanımı nedeniyle yaklaşık 800 oy sayıldı. Mükerrer oyların temizlenmesinin ardından sonuçlar açıklandı.
 
CHP'Lİ 4 VEKİL DAHA YEMİN ETTİ
 
TBMM Genel Kurulu’nda güven oylamasına geçmeden önce 4 CHP’li milletvekili daha yemin etti.
 
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.
 
CHP'Lİ İSA GÖK YİNE YEMİN ETMEDİ
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün de ismini okudu, ancak Gök yemin etmek için kürsüye gelmedi. Gök, yemin etmeme eylemini sürdüreceğini söyledi.
 
Güven oylamasının ardından 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek.