İstanbul’un yeni finans merkezi olarak görülen Batı Ataşehir’de inşa edilen 61 katlı Varyap Meridian’ın zirvesindeki dairelerin yanı sıra iş, otel ve kongre merkezi olarak inşa edildn Meridian for Business binasındaki üniteler de satışa çıkıyor. Varyap Meridian projesinin devamı olarak inşa edilen Meridian for Business ofislerinin açık artırma usulüyle 26 Mayıs’ta satılacağı bildirildi. 45 metrekare ile bin metrekare arasında değişen büyüklükte ofis ünitelerinden oluşan binanın, Emlak Konut GYO'nun satış politikası ve gelen yoğun talep nedeniyle açık artırma yöntemiyle satışa sunulacağı açıklandı.

En üst katı tümüyle rezidans kullanıcılarına özel ‘executive lounge’ olarak tasarlandığı belirtilen Varyap Grand Tower’daki daireleri için yoğun bir ön talep toplandığı açıklanırken, bu bölümde büyüklükleri 4 ile 65 metrekare arasında değişen 38 teraslı daire bulunuyor. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi olarak gösterilen Varyap Meridian, projesinde, 20 ile 61 kata sahip beş rezidans, kule içerisinde bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam altı kule ve üç adet yatay ticari blok yer alıyor.

Varyap Grand Tower’daki stüdyo ile 4+1 arasındaki dairelerin satış fiyatları ise 349 bin TL ile 2 milyon 102 bin TL arasında değişiyor.

-2011 PROJELERİNİN BÜYÜKLÜĞÜ İKİ MİLYAR DOLAR-

Varyap Meridian zirvesi ve Meridian for Business ofislerinin satışı konusunda bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısı, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşti. Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Varyap’ın 2011 yılında gerçekleştireceği projelerin büyüklüğünün iki milyar doları bulacağını söyledi. Varlıbaş, “Bugün burada dünya tarafından tescillenmiş bir projenin özel kısımlarının satışını açıklamaktan son derece gurur duyuyorum. Böylece Varyap Meridian’da öngördüğümüz projeksiyonlara bağlı kalarak, ortaklarımız olarak nitelendirdiğimiz müşterilerimize verdiğimiz sözlere bağlı kalarak, projede sona yaklaşıyoruz ” dedi.

Varyap’ın, LEED kriterlerini uygulayan Türkiye’nin ilk firması olma geleneğini şimdi de iklim değişikliği konusunda bilinç oluşturmak amacıyla kurumsal olarak “Karbon Ayak İzi” uygulamasında sürdürdüğünü belirten Erdinç Varlıbaş, “İnşaat sektöründe de sürdürülebilir ürünler, yapılar üretmek için ilk adım yeşil binaların inşa edilmesidir. 2009 Ocak ayında LEED’e kaydımızı yaptırırken, yeşil piyasada bir tek biz vardık. Bugün Türkiye’de LEED almış ya da alma yolunda olan 40 proje bulunmaktadır. Bu da Türkiye’nin bu sektöre ne kadar çabuk adapte olduğunun bir göstergesidir” dedi.

-"YENİ NESİL OFİS ANLAYIŞINI TEMSİL EDİYOR"-

Finans merkezinin satışa sunulan ve Asya yakasının finans merkezinin yeni iş, otel ve kongre merkezi projesi olan gösterilen Meridian for Business’ın, uluslar arası standartlarda ofis özellikleriyle öne çıktığını söyleyen Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ise "Meridian for Business, ABD ve Uzakdoğu’da benzerleri ile karşılaştığımız, aynı binada otel ve ofis hizmetin en üst seviyede veren özellikle iş insanlarının tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen çok özel bir proje olarak tasarladık.Böylece yeni finans merkezi, uluslararası niteliklerde ilk iş merkezi ve otel binası ile tanışıyor" şeklinde konuştu.

Erdinç Varlıbaş’ın verdiği bilgiye göre, 80 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan Meridian for Business, Anadolu yakasının yeni kongre, fuar ve iş merkezi olacak. Proje dahilinde 45 metrekare ile bin metrekare arasında değişen boyutta ofis seçenekleri bulunuyor. Varlıbaş, işletmesini uluslararası bir markaya vereceklerini söylediği Meridian for Business’ın, beş yıldızlı otel, toplantı odaları, açık-kapalı havuzları, spa-spor merkezi, kütüphane, konsiyerj hizmetleri, eğlence ve hobi odaları, sekreterya, restoran ve kafeleri ile birlikte, Türkiye'de yeni nesil ofis anlayışını temsil ettiğini belirtti.

-“10 BİN TL’Yİ AŞABİLİR”-

Varyap Grand Tower’da satışa çıkan ilk dairelerin yüzde 75'inin satıldığına işaret eden Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim ilk günden beri amacımız, piyasadaki en hızlı satışı yapmak değil, prim yaptırarak belli zaman aralığına satışları yaymaktır. Varyap Meridian’da, iki yılda, 3 bin ve 3 bin 500 TL’lerden 7 bin TL’lere çıkan bir metrekare fiyat grafiği görülmektedir. Bunun, projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, 10 bin TL/m2’yi aşacağını öngörebiliyoruz. Fiyat merkezi hayata geçtiğinde, bu fiyatların çok yukarı eğilim göstereceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü biz müşterilerimize kazandırarak büyümeyi seviyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğiz.”

Varyap Meridian zirvesi için, yerli yatırımcılardan olduğu kadar yabancı yatırımcılardan da talep gelmesini beklediklerini belirten Erdinç Varlıbaş, “Varyap Grand Tower’daki son katımızı, dünyaca ünlü bir tasarımcı dekore edecek ve komple kat olarak satışa sunuyoruz. Müşterimiz isterse kendi tasarımını yaptırabilecek” dedi.