Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki aile sağlığı merkezlerinde görevlendirilecek 600 aile sağlığı elemanı alacak.

Alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki ebe ve hemşire açığını kapatmaya yönelik yeni bir istihdam modeli uygulayacak. Uygulama, İstanbul'daki aile sağlığı merkezlerinde başlatılacak.

Bu pozisyonlar için kamuda çalışmayan, mesleğini Türkiye'de icra etme hakkına sahip, ortaöğrenim veya yükseköğrenim kurumlarının ebelik, hemşirelik, acil tıp teknisyenliği ve sağlık memurluğu (toplum sağlığı) bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecek. Başvuranlar için İstanbul'da ikamet etme ve KPSS şartı aranmayacak.

Aile sağlığı elemanı olmak isteyenler, sözleşmeli aile sağlığı elemanı bulunmayan aile hekimleri ile anlaştıklarını belirten bir dilekçe ile İstanbul Sağlık Müdürlüğüne başvurarak sözleşme imzalayabilecek.

Sözleşmeli aile sağlığı elemanı bulunmayan aile hekimlerinin listesi, adres ve iletişim numaraları Sağlık Bakanlığının ''www.saglik.gov.tr'' veya ''www.ailehekimligi.gov.tr'' ve İstanbul Sağlık Müdürlüğünün ''www.istanbulsaglik.gov.tr'' adresindeki internet sitesinden ya da İstanbul Sağlık Müdürlüğüne şahsen başvurularak öğrenilebilecek.

Ortaöğretim mezunu bir aile sağlığı elemanının 2 bin 200, mesleki yükseköğrenim mezunu bir aile sağlığı elemanının ise 2 bin 400 TL ortalama ücret alacağı bildirildi. (AA)