Hindistan elektrik enerjisi kurumu, mühendislerin gece boyunca devam eden çalışmaları sonucu kuzey, kuzeydoğu ve doğu elektrik şebekelerine yeniden elektrik verildiğini açıkladı.

Elektrik kesintisi sonucu yüzlerce tren seferi dururken, hastaneler ve havaalanları yedek jeneratörleri kullanmak zorunda kalmıştı. Başkent Yeni Delhi'de de metro seferleri dururken, görevlilerin trenlerdeki yolcuları tahliye etmişti. Şehirlerde trafik ışıkları da çalışmazken, çoğu yerde trafik sıkışıklığı oluşmuştu.

Elektrik kesintisinden ülkenin kuzeyinde Delhi, Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh ve Rajasthan eyaletleri etkilenirken, ülkenin doğusunda ise Batı Bengal, Bihar, Orissa ve Jharkhand eyaletleri karanlığa gömülmüştü. Hindistan'ın kuzey, kuzeydoğu ve doğu elektrik şebekesinin çökmesi, yaklaşık 600 milyon kişinin elektriksiz kaldığı anlamına geliyor.

Hindistan'ın doğusunda ise yaklaşık 200 madencinin yeraltında mahsur kalmıştı. Hintli makamlar, madencilerin artık kurtarıldığı bilgisini verdi.

Hindistan Enerji Bakanı Sushil Kumar Shinde, oluşan soruna sebep olarak eyaletlerin belirlenen limitten daha fazla elektrik almasını gösterdi. Shinde, limitin üstünde elektrik alan eyaletlere ceza kesilmesi talimatını verdi.