Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Söke Merkezi Müdürü Recai Balcıoğlu, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen 6111 Sayılı Yasa ile birikmiş sosyal güvenlik primi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulaması için ilçede bugüne kadar 600 işverenin taksitlendirme başvurusunda bulunduğunu bildirdi.
Balcıoğlu, yaptığı açıklamada, 6111 Sayılı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamında birikmiş sosyal güvenlik primi borçlarına da yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini hatırlatarak, kanunun yürürlüğe girmesi ile prim borçlarının yeniden yapılandırması başvuruları almaya başladıklarını ve iş yüklerinin hissedilir şekilde arttığını ifade etti.
Yasa ile mükelleflere önemli avantajlar sağlandığını dile getiren Balcıoğlu, ''Yasanın yürürlüğü girmesinden itibaren bugüne kadar 600 işveren borç taksitlendirme için başvuruda bulundu. Bunlardan 336'sının işlemi tamamlanarak yeniden yapılandırmaya gidildi'' dedi.
Balcıoğlu, bu yasa kapsamında, emekli olduktan sonra iş yeri açarak çalıştıranlar için de bir uyarıda bulunarak, ''Bu durumda olanlar, şayet maaşlarından sosyal güvenlik destek primi kesiliyorsa gecikme zamlarını yeni yasa hükümlerine göre yeniden yapılandırılmalı, hiç tescil yaptırmamışlarsa da acilen tescillerini yaptırarak doğacak sosyal güvenlik destek primi borçlarını yapılandırmaları hususunda tüm sigortalıların gereken duyarlılığı göstererek fırsatı değerlendirmelerini bekliyorum'' dedi.