Okul yönetimi hırsızlık sonrası öğrenciler suçlu gibi sıraya dizdi, ardından parmakları mürekkebe batırılıp kağıda bastırıldı.

Okul yönetimi öğrencilere hırsızlığın tekrarı halinde parmak izlerinin polise verileceği tehdidinde bulundu.


İzmir"de bir ilköğretimde yaşanan bu olayla Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Ulus, kentteki bir ilköğretim okulunda 7. sınıf öğrencilerinden birinin 170 YTL"sinin kaybolması üzerine, 2 sınıfta eğitim gören 60 öğrencinin parmak izlerinin alındığını ileri sürdü.

Ulus, “Öğrenciler suçlu gibi sıraya dizilerek parmakları mürekkebe batırılıp kağıda bastırılmış. Ardından öğrencilere okulda bir hırsızlık olayı daha olması halinde bu parmak izlerinin polise verileceği söylenmiş” dedi.

Çocukların psikolojilerinin bundan olumsuz etkilendiğini savunan Ulus, “Bu olay eğitim açısından kabullenilemez bir olaydır. Eğitim psikolojisi almış öğretmenlerin böyle bir şey yapmasına inanamıyorum. Üstelik parasını çaldıran çocuk 7-B sınıfında eğitim görürken, başka sınıftaki öğrencilerinin parmak izleri alınıyor” diye konuştu.

Çocukların parmak izlerinin matematik ve resim öğretmeleri tarafından alındığını öne süren Ulus, bir çok velinin olayın ardından çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek, okula geldiğini kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM İNCELEME BAŞLATTI
İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, olayla ilgili inceleme başlattıklarını ifade ederek, “Olay bugün bana intikal etti. Sendika böyle bir olay yaşandığını, okul yönetimiyse yaşanmadığını söylüyor. İnceletme başlattım, inceleme sonucuna göre gereğini yapacağız” dedi.

Kaynak: