Çanakkale'de yaşayan Arıyel ailesinin 3 buçuk aylık kızları Belkıs, anne karnında yakalandığı hastalıkla mücadele ediyor. Doğuştan görme engelli olan Belkıs bebek, 60 bin TL bulunarak bir an önce ameliyat edilmediği takdirde ömür boyu kör kalacak.

3 buçuk ay önce dünyaya gelen Tanem Belkıs Arıyel, anne karnında yakalandığı hastalıkla mücadele ediyor. 3 aylık olduğunda ailesinin götürdüğü hastanede rahatsızlığı ortaya çıkan Belkıs bebek için ailesi hastane hastane gezerek derman arıyor. İrsi bir rahatsızlık sebebiyle anne karnında yakalandığı körlükle mücadele eden Belkıs bebeğin 12 yaşındaki teyzesi Dilhan'ın da görme engeli bulunuyor.

Minik Belkıs'ın annesi Yağmur Arıyel, iki hafta önce bebeğin gözünde beyaz bir çizgi gördüklerini ve şüphelenerek hastaneye gittiğini söyledi. Çanakkale Devlet Hastanesi doktorlarından üzücü haberi alan anne Arıyel, sadece ışığı fark edebilen Belkıs bebeğin ameliyat edilmemesi halinde tamamen kör kalacağını öğrendi. Katarakt ve yüksek göz tansiyonu bulunan bebek, Devlet Hastanesi'nden ÇOMÜ Tıp Fakültesi'ne, oradan da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Göz alanında uzman doktorlardan Belkıs bebeğin acil ameliyat edilmesi gerektiğini öğrenen aile, ameliyat masrafları karşısında ise çaresiz kaldı.

'ÇOCUĞUM KÖR OLMASIN'

Eşi müzisyenlik yapan ve ameliyat parasını denkleştiremeyen anne Yağmur Arıyel, 'Yardımseverlerden sadece çocuğumun ameliyat edilmesi için destek istiyoruz. Elimiz kolumuz parasızlık yüzünden bağlı. Zaman gittikçe daralıyor. Hemen ameliyata alınmazsa sağlığına kavuşma ihtimali kalmayacak. Çocuğumun kör olmasını istemiyorum. İçimiz yanıyor, çaresiz kaldık. Elimize para gelmesin. Sadece bebeğimizin tedavi masrafını karşılasınlar' dedi.