Cumhuriyet Halk Partisi"nde milletvekili adayı olmak için yarışan 37 arasında çekilen kurada Mustafa Müftüoğlu"nun 3 Nisan"daki ön seçime 6"ncı sırada girecek olması CHP üyeleri tarafından ilginç bir şekilde yorumlandı.
Ankara"nın il trafik kodunun 06 olması ile Müftüoğlu"nun ön seçime 6"ncı sırada girmesi bu ilginç tesadüfün Ankara"nın habercisi olarak yorumlanmasına neden oldu.
CHP üyelerini tek tek dolaşarak 3 Nisan"da yapılacak olan ön seçimde destek isteyen Mustafa Müftüoğlu Aydın Merkez"deki çalışmalarına da ağırlık verdi. Kent merkezindeki mahallelerde düzenlediği toplantılara katılan partililerinden oy isteyen Mustafa Müftüoğlu, siyasi yaşantısından kesitler anlatarak başladığı konuşmalarında TBMM"ye artık tabandan yetişen bir adayın gönderilmesi gerektiğini savundu.
41 yıllık siyasi yaşantısında CHP"nin kapalı olması nedeniyle SHP"de Aydın Merkez İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Müftüoğlu, sendika başkanlığı ve memuriyet yaşantılarında sosyal demokrat olmasından dolayı karşılaştığı zorluklarla sendika başkanlığı ve memuriyet hayatının da bu yüzden sona erdirildiğini anlattı.
1999 yılında babası Mustafa Müftüoğlu"nun isteği ile Denizli"deki Gölbaşı Beldesi"ne bağımsız belediye başkanı olan Müftüoğlu burada ikinci dönemde CHP tarafından belediye başkan adayı gösterilmek istedi ve ikinci dönemde de Gölbaşı"nda belediye başkanı oldu.
2009"daki yerel seçimlerde CHP"den Aydın Belediye Başkanı olmak için partisine müracaat eden Mustafa Müftüoğlu parti genel merkezinin Özlem Çerçioğlu"nu aday göstermesiyle Aydın Belediye Başkanlığı seçimlerine giremedi.
SÖZ VERDİ
Şu anda partisinden Aydın Milletvekili olmak için çalışan Mustafa Müftüoğlu, “Ankara"da artık salon vekili olmasın istiyorsanız desteklerinizi bekliyorum” diyerek partililerinden oy istedi.
Gittiği ilçe, belde, köy ve mahallerde partililerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Mustafa Müftüoğlu, “Artık partinin tabanından yetişmiş, siyasi yaşantısında her türlü zorluğa göğüs germiş birilerinin Ankara"da olması gerekiyor. Türkiye"de, Aydın"da Cumhuriyet Partisi iktidarı yolunda partililerimle el ele, omuz omuza vereceğimiz mücadele çok büyük önem taşıyor. Ölüme terk edilen emeklileler, işçiler, çiftçiler, memurlar, esnaflar, öğrenciler ve engelliler için var gücümle çalışıp hayat standartlarının yükselmesi için çalışacağıma söz veriyorum” diye konuştu.