Almanya'nın Marl kentinde eksi 9 derecede buz içinde 51 dakika kalarak dünya rekoru kıran ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren eski milli yüzücü Mehmet Gedik"in anısına oğlu Saruhan Gedik'in kurduğu Ice Man Yüzme İhtisas Kulübü'nün her yıl Mehmet Gedik"in vefat ettiği gün düzenlediği “Mehmet Gedik Yüzme Şampiyonası”nın altıncısı Kuşadası"nda yapıldı.
Fiesta Su Balesi grubunun yaptığı dans gösterisi ile başlayan ve Trabzon, Aydın, Muğla, Denizli, İstanbul ve Ankara olmak üzere 6 ilden 7 takımın katıldığı Mehmet Gedik Yüzme Şampiyonası büyük çekişmelere sahne oldu. Serbest, Sırt üstü, Kurbağlama, Kelebek olmak üzere dört farklı yüzme stilinde düzenlenen yarışmada en fazla birincilik alan Ice Man Yüzme İhtisas Kulübü Takımı birincilik kupasının sahibi oldu. Yarışmalarından ardından Ice Man Yüzme İhtisas Kulübü Takımı"nın ardından Trabzonspor ikinci ve Altay Spor Kulübü Yüzme Takımı ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular madalyalarını şampiyonaya katılan takımların antrenörlerinin elinden alırken ilk üç dereceye giren takımlara kupalarını Mehmet Gedik"in oğlu Saruhan Gedik verdi.
Şampiyonanın ardından tüm sporcular havuza atlayarak ortaya renkli görüntüler oluştururken Ice Man Yüzme İhtisas Kulübü sporcuları da birinci olmanın sevincini kulüb kurucusu ve eğitmenleri Saruhan Gedik"i kıyafetleri ile havuza attılar.
“BABAMIN ANISINI BU ŞAMPİYONA İLE SÜRDÜRECEĞİZ”
Yarışmayı düzenleyen ve Ice Man İhtisas Kulübü kurucusu Saruhan Gedik, babası Mehmet Gediğin anısına düzenledikleri bu şampiyona ile adını sporcular ile yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Babamın adını yetiştirdiğimiz her şampiyon yüzücü ile adını daha yükseklere taşıdığımıza inanıyoruz. Şuan"ın şampiyonları ve geleceğin şampiyonları kulübümüz Ice Man (Buz Adam) "da yetişiyor. Her yıl şampiyona çeşitli il ve ilçelerden gelen takımlarla coşku bir şekilde gerçekleştiriliyor bu yıl da bu gelenek sürmeye devam etti. Yarışmaların sonunda en çok birincilik madalyası alarak Ice Man Yüzme İhtisas Kulübü olarak birinci olmaktan da ayrıca çok mutluyuz. Artık gelenekselleşen bu turnuva kulübümüz olduğumuz sürece devam edecek ve babamın anısını bu şampiyona ile sürdüreceğiz” dedi.