Bugüne kadar 50'ye yakın yılanı öldürdüklerini kaydeden Cemal Bozyel, "İki oda bir salondan oluşan toprak evde, 3 aile birlikte yaşıyoruz. Allah yaşadığımız bu çileyi kimseye göstermesin. Ne yaptıksa yılanlardan bir türlü kurtulamadık" dedi.

Merkez Muratpaşa Mahallesi'nde Vehibe- Resul Bozyel çiftinin, oğulları gelinleri ve torunlarıyla oturduğu evde, 6 yıl önce, mezarlıktan gelen yılanlar yaşamaya başladı. Evde oturanlardan evli ve bir çocuk babası Cemal Bozyel, belediyeye başvurdukları ancak yapılan çalışmalara rağmen yılanlardan kurtulamadıklarını söyledi. Özellikle geceleri uykuya hasret kaldıklarını belirten Bozyel, "Yılanlı evde annem, babam, ağabeyim, eşi, çocukları ve ben eşim ve çocuğum olmak üzere 11 kişi yaşıyor. Bugüne kadar 50 yılan öldürdük. Her yaz geldiğinde yılanların korkusu bizi tedirgin ediyor" diye konuştu. Bazı yılanların boyunun 1.5 metreye kadar ulaştığını söyleyen Bozyel, "Korkumuzdan geceleri yatamıyoruz. Yılanların sıcağı sevmemesi nedeniyle yazın sıcaklarda bile çocukların yanına yılanlar yaklaşmasın diye elektrikli ocak yakıyoruz. Evi terk etmeyi düşündük ama maddi durumumuz elvermiyor" dedi.

Yılanlar yüzünden yıllardır evlerine komşuların adım atmadığını söyleyen 23 yaşındaki Ebru Bozyel ise "Komşularla oturmayı özledik. Korktukları için kapımızı çalan yok. Onlara küsüp, kızamıyoruz çünkü haklılar. Biz de yılanlı bir eve gitmek istemeyiz. Umarım kısa sürede evimiz yılanlardan temizlenir" dedi.