MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde yaşayan işsiz 21 yaşındaki Mirac Çalışkan, balık çiftliği sahibi işadamı 51 yaşındaki Sadi Özcan'a, otomobilinin plakasında "6" rakamı bulunduğu ve bunun kendisine şeytanı hatırlattığını söyleyerek, tabancasını doğrultup tetiğe bastı. İşadamı Özcan silahın tutukluk yapmasıyla ölümden dönerken, uzun süredir bu yüzden bir kişiyi öldürme planı yaptığı ve psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirtilen Mirac Çalışkan, poliste“İçimden bir ses öldür dedi, ben de tetiğe bastım” diye ifade verdi.

Milas'ta balık ürünleri satışı yapan bir firmada çalıştıktan sonra işten ayrılan 21 yaşındaki Mirac Çalışkan, önceki akşam işyerindeki arkadaşlarıyla görüşmek için işletmeye gitti. Bu sırada Milas'ta balık çiftliği işletmesi bulunan, İstanbullu Sadi Özcan da çiftlik ihtiyaçlarından bazılarını almak için Milas- Bodrum Karayolu üzerinde bulunan firmaya geldi. Otomobiline bineceği sırad Özcan'ın yanına yaklaşan Çalışkan, plakasında 6 rakamı bulunan aracın kendisine ait olup olmadığını sordu. “Evet” yanıtını alan Çalışkan, yanındaki ruhsatsız tabancayı çıkarak Özcan'a doğrulttu.

SİLAH TUTUKLUK YAPINCA KURTULDU

Bu hareket karşısında şaşkına dönen Sadi Özcan, karşısındaki kişinin kafasına doğrulttuğu silahın tetiğine basmasıyla şoka girdi. Ancak, tetiğine basılan silah ateş almadı. Bu sırada firma görevlilileri müdahale ederek Mirac Çalışkan'ı etkisiz hale getirerek olay yerine çağrılan polise teslim etti.

Polisteki ifadesi tamamlandıktan sonra dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Mirac Çalışkan, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Cezaevine getirilişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, “Plakasında 6 olan herkesi öldürmek istemiyorum. İçimden gelen bir ses, o anda onu yapmamı söyledi. Ben şahsı tanımıyorum” dedi.

İşadamı Sadi Özcan'ın ise olaydan hemen sonra İstanbul'a döndüğü belirtildi.