CHP Nazilli İlçe Teşkilatı tarafından Ahmet Şensan Kültür Merkezi"nde organize edilen “Dayanışma Yemeği” için hazırlanan ve üzerinde CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay"ın ismi bulunan davetiyeler, günler öncesinden CHP Aydın il ve Nazilli ilçe teşkilatı olmak üzere çevre ilçe ve beldelerdeki çok sayıda partiliye gönderildi.

Ellerine geçen davetiyenin üzerinde CHP"nin sembolü olan ve Atatürk inkılaplarını temsil eden 6 ok yerine üzerinde 5 ok bulunan ve CHP"nin sembolüne şekil olarak da benzemeyen bir sembol gören partililer büyük bir şok yaşadı.

Partililer ellerine ulaşan ve CHP İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan 5 oklu davetiyelere tepki gösterdi. İstemeyerek de olsa böyle bir hatanın yapılmış olmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden partililer, davetiyelerin kendilerine gönderilmeden önce kontrol edilmesi gerektiğini savundu. Her hangi bir kontrol yapılmadan davetiyelerin kendilerine gönderilmesinden CHP ilçe yönetimini sorumlu tutan partililer, Atatürk tarafından kurulan CHP"nin sembolünün bu şekilde yanlış basılmasının kabul edilemeyeceğini ileri sürdü. Davetiyelerde yapılan yanlışlık nedeniyle bazı üyelerin ilçe yönetimine tepki gösterdiği ileri sürülürken; davetiyelerde yapılan bariz hata “CHP Nazilli İlçe Teşkilatı 6 Ok"tan acaba hangisinden vazgeçti” yorumlarına neden oldu.

KASIT YOK

Davetiyelerde 6 ok yerine 5 ok yer almasının istenmeden oluşan bir baskı hatasından kaynaklandığını açıklayan CHP ilçe yöneticileri ise, program için hazırlanan 600 davetiyeden 100 tanesinde baskı hatası olduğunu belirtti. Kontrol yapılmaması nedeniyle hatalı davetiyelerin partililere gönderildiğini kaydeden yöneticiler, hatalı basımda her hangi bir kastın olmadığını beyan etti.

ATATÜRK TARAFINDAN BELİRLENMİŞTİ

Bilindiği gibi; 1927'de “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” olarak tanımlanan dört ilkeye, 1931 yılındaki üçüncü parti kurultayında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri eklenerek "Altı Ok" kavramı benimsenmişti. CHP"yi ilk örgütleyen de, Altı Ok programını belirleyen de Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün kendisiydi.