Aydın Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan, Aydın'ın Umurlu beldesi yakınlarında 3 gün önce trafik kazası geçiren Hüseyin Ödemiş'in ağır yaralı olarak hastanelerine getirildiğini ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını söyledi.

Ödemiş'in yapılan müdahalelere karşın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve annesi Şerife Ödemiş, kardeşleri Reşat ve Nihat Ödemiş ile yaptıkları görüşme sonucunda, ailenin organ bağışı kararı aldığını belirten Dr. Mehmet Nuri Oğan, ''Hastamızın kalbi ve iki korneası Ege Üniversitesine, bir böbreği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesine, bir böbreği de kime uyarsa takılmak üzere ulusal sisteme verildi'' dedi.

Oğan, organları bağışlanan Hüseyin Ödemiş'in bekar olduğunu bildirdi.

-2010 YILINDA 10. ORGAN BAĞIŞI

Aydın'da 2010 yılında 10. organ bağışını gerçekleştiğini ifade eden Oğan, şunları kaydetti:

''Ülkemize göre, oldukça iyi yerdeyiz. Avrupa standartlarına göre ise iyi yerde değiliz. Aydın olarak daha çok çalışmamız gerektiğini biliyor ve bunu idrak ediyoruz. Ülkemizin genelinde iyi yerde olmamız, bizi sevindirirken, dünya standartlarının altında olmamız bizi üzüyor. Ben ve Aydın il genelindeki tüm organ nakil koordinatörleri, elimizden geleni yapıyoruz. Tüm amacımız, yaşaması bir organa bağlı olan insanlara hayat bulmaktır.''