Julie Middleston adlı bir kadının 13 yıl önce 6 haftalıkken ölen bebeğinin Southampton'daki bir hastanede çalındığı ve bir laboratuarda saklandığı ortaya çıktı.

Julie Middleton, 13 yıl önce 6 haftalıkken oğlu Regan'ı kaybetti. Regan'ın cenaze törenini yapan aile 6 haftalık oğullarının beyninin hastanede çalınacağını akıllarına bile getiremezlerdi.

İngiliz The Sun Gazetesi'nde yer alan habere göre 40 yaşındaki Julie Middleton'ın dünyası, geçtiğimiz hafta evine gelen iki sivil polisin söyledikleriyle ikinci kez yıkıldı. 13 yıl önce haftalık oğlu Regan'ı kaybeden annenin duydukları yenilir yutulur cinsten değildi.



Zira polisler yaptıkları rutin bir soruşturma sonucu büyük bir skandalı ortaya çıkarmışlardı. Southampton Hastanesi'ndeki bir laboratuarda ölen hastalardan izinsiz alınmış organlar bulunmuştu. Bu organlardan biri de Middleton'un oğlu Regan'ın beyniydi. Polis olayla ilgili soruşturmayı genişletirken çok sayıda yeni mağdurun ortaya çıkması tahmin ediliyor.

Oğlunu bebekken kaybetmesinin ardından bir acı daha yaşayan İngiliz kadın, hastane yetkililerinin ikinci bir cenaze töreni daha tertiplenmesi fikrine ise soğuk bakarken suçluların biran önce ortaya çıkarılmalarını ve cezalandırılmalarını istiyor.

İNGİLTERE'NİN ORGAN SKANDALI FATURASI KABARIK

İngiltere'de 1999 yılında patlak veren bir başka organ skandalı uzun yıllar ülke gündemini meşgul etmişti. Liverpool'daki Alder Hey Hastanesi'nde yüzlerce bebeğin ve gencin kalplerinin ve diğer organlarının izinsiz olarak alındıkları ortaya çıkmıştı. Yetkililer skandal hastanede 400'e yakın da cenin ele geçirmişlerdi.

İHA