Kuşadası"nda 2008 yılının ilk 6 aylık turizm verileri açıklandı. İstatistikler, yılın ilk yarısında özellikle gemi turizminde hem sefer yapan gemi sayısı, hem de günübirlik olarak Kuşadası"na giriş yapan turist sayısı bakımından geçen yılki rakamlara ulaşılamadığını ortaya koyuyor.
Konaklama turizminde bu yıl büyük bir başarı yakalayan ve özellikle yıldızlı otellerde yüzde 90"ı aşan bir dolululuk yakalayan Kuşadası, aynı başarıyı Kruvaziyer turizminde gösteremezken, gemi turizminde hem gemi sayısı, hem turist sayısı, hem de elde edilen gelir bakımından gözle görülür bir düşüş yaşandı.
Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü"nün derlediği verilere göre 2008 yılının ilk 6 ayında Kuşadası"na sefer yapan 210 gemi ile 164 bin 573 turist giriş yaptı. Gemi turizminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15"lik bir düşüş yaşınken, ayrıca ilk 6 aylık dönemde günübirlik sefer yapan 285 feribot ve motor ile 18 bin 841 turist günübirlik olarak Kuşadası"na geldi. Bunun yanında Kuşadası"na 6 ay içerisinde Kuşadası Setur Marina"ya ise 130 yat giriş yaptı.