İtalya'da süper lotoda (Super Enalotto) rekor düzeydeki büyük ikramiyenin sahibi, 79. çekilişte de belirlenemedi. Şubat ayı başından beri hiç kimsenin 6'yı tutturamadığı İtalya'da büyük ikramiye konusundaki umutlar, perşembe günü yapılacak çekilişe ertelendi.

İtalya'daki süper lotodaki ikramiye tarihi bir rekora doğru adım adım ilerliyor. İkramiye, ulaştığı mevcut rakamla, Avrupa'daki şans oyunlarında dağıtılan en büyük ödüller sıralamasında 2. sıraya yerleşmiş durumda.

Avrupa'da bugüne dek süper lotoda en büyük ikramiye İspanya'da verildi. İspanya'da bu yıl 8 Mayıs'ta yapılan çekilişte bir İspanyol katılımcı 126 milyon Avro kazanmıştı. İrlanda'da ise bir ev hanımı 2005 yılında süper lotodan (Euromilions) 115 milyon 400 bin Avro kazanmıştı.

Uzmanlara göre, İtalya'daki süper loto ikramiyesi, gelecek 4-5 çekilişte de hiç kimsenin 6'yı tutturamaması durumunda, eski kıtada dağıtılan en büyük ödül konumuna yükselmiş olacak.

İtalya'da süper loto bugüne dek en yüksek ikramiyeyi geçen yıl ekim ayında vermişti. İkramiyenin haftalarca devretmesinin ardından 77. çekilişte Catania'daki bir kişi tam 100 milyon Avro kazanmıştı.

İtalya'da süper loto çekilişleri, salı, çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 kez yapılıyor.
Hürriyet