Yaklaşık iki yıldır kalbindeki rahatsızlık nedeni ile tedavi gören Akçay, hastane dönüşü geldiği evinde kimseyi bulamayınca beklemeye başladı. Günler geçmesine rağmen eve kimsenin gelmemesinden dolayı durumu jandarmaya bildiren Ahmet Akçay eşinin ve çocuklarından hayatta olduklarından şüphe ettiğini belirtti.

Karpuzlu"nun Çobanisa Köyü İlköğretim Okulu"na dördüncü sınıfa giden oğlu Mustafa ve karpuzlu İlköğretimokulu sekizinci sınıf öğrencisi kızı Gülsüm Akçay"ın okullarına devam etmediğini belirten Akçay; “Eşimin Milas"taki ablası Saniye Aslan"ın yanında olduğunu duydum. Ama Milas"a gittiğimde ablası kardeşini ve yeğenlerini hiç görmediğini söyledi. Eşimin bütün yakınlarını tek tek dolaştım. Hiç birisi haberleri olmadığını söyledi. Artık hayatlarından şüphe etmeye başladım” diyerek eşini gören ya da nerede olduğu konusunda bilgi sahibi olanların kendisine yardım etmesini istedi.
Büyük oğlu Osman Akçay"ın Şemdinli"de asker olduğunu kaydeden Akçay; “Oğlumun tezkere almasına üç ay kaldı. Durumu ona bildirmek zorunda kaldı. Onu da huzursuz etmek istemezdim. Ama annesi ve kardeşleri ile görüşmek isteyince söylemek zorunda kaldım” diye konuştu.

BENİ TERK ETTİYSE GERİ GELSİN

Eşinin kendisini terk etmesinden de şüphelendiğini ifade eden Akçay; şunları söyledi: “Eşimle hiçbir sorunum yoktu. Ama ağabeyimin gelini ile sürekli atışıyorlardı. Evi terk etmeden bir gün önce de kavga ettiklerini görenler var. Ben eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Eğer bu yüzden evden gittilerse bana haber versinler. Ya ben onların yanına gideyim ya da evine dönsün”