Snapdragon 855, 5G'ye uyumlu ilk işlemci olma özelliğine sahip. 2019'un ilk yarısında piyasaya sunulması beklenen bu amiral gemisi işlemci dünyanın ilk 5G'li, yeni nesil akıllı telefonlarda kullanılacak. Performans açısından üstün niteliklere sahip işlemci, yapay zeka ünitesi ile de dikkat çekici.

5G destekli Snapdragon 855 tanıtıldı

Snapdragon 855, 10nm yerine 7nm süreci ile üretilmiş ve böylece daha az güç ile daha yüksek performansı mümkün kılıyor. 5G şebekesi üzerinden multi-gigabit veri hızlarını destekleyen işlemcinin, yapay zeka yeteneklerini kullanan oyunlar, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konularında da üstün özellikleri bulunuyor.

Bilgisayarlara mobil işlemciler geliyor

Bir süredir Microsoft ve Qualcomm tarafından işbirliği yapılan alanlardan biri olan PC pazarında da yeni çözümler duyuruldu. Snapdragon 8cx PC Platformu, yeni nesil kişisel bilgisayarların ilk örneği olarak kabul ediliyor. Daha ince ve hafif tasarımıyla dikkat çeken cihaz 680 GPU ile şimdiye kadar üretilmiş en güçlü grafik ünitesine ve 128 bit belleğe sahip.

Teoride 25 saatten daha fazla üst düzey işlem performansı sunacak olan yeni nesil PC, optimum bir kullanımla bir günden daha fazla pil ömrüne sahip olacak. Hızlı şarj özelliği, asistan hizmeti, multi- gigabit bağlantı hızı, kusursuz bir deneyim ve grafik kalitesi sunacak cihazın 2019'un 3. çeyreğinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.

PC tarafında işi zor

Daha önce de bu alanda çalışmalar yapan Qualcomm, birkaç bilgisayar modelinin de geliştirilmesini sağlamıştı. Ancak mobil işlemci kullanan bilgisayarlar ne yazık ki fazla yaygınlaşamadı. Halen piyasada birkaç örnek olsa da sektörde halen Intel'in hakimiyeti söz konusu.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU