Söke ve Didim ilçelerinde jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonlara yasa dışı yolardan yurda giriş yapan 59 kaçak göçmen yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekipler, Söke"ye bağlı Doğanbey köyü yakınlarında yürütülen denetim faaliyetleri sırasında durumu şüpheli görülen bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yollarla Yunanistan Adaları"na geçme hazırlığında oldukları anlaşılan 15"i Filistin ve 12"si İran uyruklu olmak üzere toplam 27 kaçak göçmen yakandı.
Öte yandan; sahil güvenlik ekipleri tarafından Didim Taşburunu Mevkisinde yürütülen kontrol faaliyetleri sırasında temin ettikleri şişme bot ile Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 17"i Irak, 11"i Afganistan, 3"ü Filistin ve 1"ri de Moritanya uyruklu toplam 32 kaçak daha yakalandı. İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.