13 askerimizin şehit edilmesi, 7 askerimizin ise yaralanmasına neden olan çatışma ile ilgili ihmal ve kusurlar tartışıladursun, Akit’e ulaşan belgeler teröristlerin sözde ulusalcı Ergenekoncular tarafından beslenerek dağa gönderildiğini ortaya koydu.
 
Önceki gün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ÇYDD-ÇEV davası sanığı ÇYDD Genel Sekreteri Fatma Nur Gerçel ÇYDD’nin 30 kadar PKK’lıya burs verdiğini kabul etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapılan yeni bir araştırma, sözde ulusalcıların örgütün dağ kadrosuna eleman kazandıran, polisleri şehit eden, vatandaşların araçlarını yakan  568 PKK’lıya burs verdiğini ortaya çıkardı. 
 
Yapılan araştırmada burs alan örgüt üyelerinden bir kısmının şu an dağda olduğu ve Mehmetçikle çatıştığı, bir kısmının ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde terör eylemlerini organize ettiği ve aranan kaçaklar olduğu belirtildi.   
 
568 ÖRGÜT ÜYESİNE PARA AKTARILMIŞ
Önceki gün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ÇYDD davasında Mahkeme Başkanı Hamzaçebi, ÇYDD Genel Sekreteri Fatma Nur Gerçel’e “ÇYDD’nin burs verdiği 30 öğrencinin PKK lehine eylemlerde bulunduğu polislerce belirlenmiştir. Bu kişilerin bir kısmına burs dağıtımlarının devam ettiği görülüyor. Bu duruma ne diyeceksiniz?” diye sormuş, Gerçel de PKK’lılara burs verildiğini kabul etmek zorunda kalmıştı.
 
Akit’in ulaştığı yeni bir belge, sözde ulusalcıların terör örgütüyle kol kola girdiğini ortaya koydu. ‘Memleket elden gidiyor, hükümet teröristle görüşüyor’ deyip sözde cumhuriyet mitingleri düzenleyen ÇYDD ve ÇEV’in son incelemede 568 bölücü örgüt üyesine milyarlarca lira para aktardığı ifade edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün ÇEV ve ÇYDD’den ele geçirilen bursiyer listesinde yer alan isimler üzerinde yaptığı araştırmada, söz konusu 568 kişinin yasa dışı örgüt üyesi olduğu belirtildi.
 
BURSİYERLER KOMİSER ŞEHİT EDİP, DAĞA ADAM KAZANDIRMIŞLAR
 
Türkiye genelinde yapılan sabıka kaydı taramasında dernekten burs alan Kurtuluş Güran’ın PKK terör örgütü tarafından Nazilli İlçesinde Komiser Yardımcısı Mehmet Öncü’nün şehit edilmesi eyleminden tutuklandığı, Kübra Ayçiçek’in ‘polis memurunu yaralama’ eylemine karıştığı, ‘molotof atma ve işyerine zarar verme’ eylemlerinde yer aldığı, Zuhal Ekmez’in PKK’ya ecza malzemesi sağladığı, Sinem Ekinci’nin PKK’nın kadın yapılanmasına eleman temin ettiği belirlendi.
 
Yine listede bulunan Kerem Budak’ın PKK’nın talimatıyla İstanbul’da araç yakma eylemlerini organize ettiği, Özlem Çiftçi’nin PKK üyeliğinden arandığı, yine Bedrettin Güler ve Hasan Vergili’nin yasa dışı eylemde molotof atarken yakalandığı ifade edildi. Bursiyerlerden Metin Bedir, Yunus Atabay, Zuhal Ekmez, Nail Karayel, Pınar Bingöl’ün PKK Kongregel Terör Örgütü adına gerçekleştirilen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasına molotof atılması, park halindeki araçların kundaklanması, kamu malına zarar verilmesi eylemlerine katıldıkları vurgulandı. Yapılan araştırmada bursiyerlerden 4’ünün ise PKK saflarına katıldığı ve araştırmanın halen sürdüğü belirtildi.
 
BURS ÖRGÜT PARASI, 1 TRİLYONLUK ARAÇ YAKILACAK
 
Terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturmada bu kişilerin telefon görüşmelerinin takip altına alındığı, şüphelilerin kendi arasında yaptığı görüşmelerde aldıkları bursu ‘örgüt parası’ olarak tanımladığı, birbirlerini ‘kredi kartı borcu ödeme’ şeklinde uyardığı vurgulanıyor. ÇYDD’den burs alan Sevinç Özdener’in  X isimli şahısla yaptığı araştırmada Özdener’in ‘Bilal eve gelmedi mi? Kredi kartı borcunu ödeyecek para yok’ dediği, X şahsın ‘Ödeyeceksiniz diyorlar, tehdit ediyorlar. Burs umudumuz var. Alırsanız bana vereceksiniz diyor’ şeklinde konuştuğu, Sevinç Özdener’in ise ‘Söyle ona örgütün parasıdır, bizim paramız kredi kartına gitmez’ dediği belirtiliyor. Yine aynı şüpheliden ele geçirilen bir not defterinde ise ‘Su bulabilir miyiz bu akşam, 1 trilyonluk araba var onu yak’ şeklinde yazılar bulunduğu ifade ediliyor.
 
ÇYDD’DEN BURS ALAN ÖRGÜT ÜYESİ JİTEMCİ DOĞAN’LA İLİŞKİLİ
 
Daha önce de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin burs verdiği terör örgütü üyesinin, JİTEM’i kurduğunu itiraf eden Ergenekon sanığı Arif Doğan’la bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı. Arif Doğan’ın kullandığı 532... numaralı telefonun PKK’nın gençlik yapılanması olan YDGH’ya üye Abdülkerim B.’nin kullandığı 0543... numaralı telefonun sim kartına kayıtlı olduğu, ikili arasında telefon iletişimi kurulduğu, Doğan’ın üniversitelerde provokasyon yapan grupları yönlendirdiği iddia edildi.
 
yeni akit