Atatürk Kültür Merkezi'ndeki imza töreninde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ayhan Karaca, projeler hakkında bilgi verdi. 
 
Projelere ait tanımlama dokümanlarının nihai haline getirildikten sonra AB Türkiye delegasyonluğuna sunulduğunu ve fikir birliğine varıldıktan sonra onaylandığını anlatan Karaca, şöyle dedi: 
 
''Bakanlığımız tarafından ilk 'proje teklif çağrısına' 14 Kasım 2008-16 Ocak 2009 tarihleri arasında çıkılmıştır. Söz konuşu teklif çağrısına 75 milyon Avroluk bir kaynak için çıkılmış olmasına rağmen bakanlığımızca bütçesel karşılığı l,5 milyar Avro'ya ulaşan 532 proje başvurusunda bulunulmuştur. Söz konuşu proje teklifleri merkezi ve yerel düzeydeki kamu kurumlarının temsilcileri olan 99 kişilik bağımsız değerlendiricilerden müteşekkil proje seçim alt komiteleri eliyle değerlendirilmiş ve sonuçlar kamuoyuna duyurulmuştu. 2009 yılının ortasından itibaren proje tanımlama dokümanlarını içeriklerinin zenginleştirilmesi ve kalitelerinin artırılmasını teminen teknik düzeyde bir iyileştirme sürecine girilmiştir.'' 
 
Karaca, 2011 yılı Ocak ayında 6 projenin operasyonel antlaşmalarının imzalandığını, 7 projenin toplam bütçesinin 56 milyon Avro'ya yaklaştığını, projelerin hazırlanması ve uygulanmasında birden fazla kurum ve kuruluş olarak uyum içinde hareket etmek durumunda olduklarını belirterek, ''Bu taraflardan herhangi birisinde yaşanacak bir aksama veya gecikme tüm süreçte yavaşlamaya neden olmaktadır. Tüm kuruluşların gecikme ve hataları asgari düzeyde tutarak titizlikle çalışmak durumunda olduğu bir sistemde yer almaktayız. Bu imzaların bir son değil, bir başlangıç olduğunu göz önüne almamız gerekmektedir'' dedi.
 
AA