Yeni hükümet için yapılan güven oylamasında milletvekillerinin hem elektronik sistemi kullanması hem de oy pusulası göndermesi karışıklığa neden oldu. Bu oylamada; 800 oy kullanılırken, 644 de “evet” oyu çıktı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel Kurul'da, hükümet için güven oylaması yapıldı.

Güven oylaması sırasında, elektronik sistemle oylama yapılırken bazı milletvekilleri sisteme giremedi. Yeni milletvekillerinin sisteme giremeyenlere yardımcı oldu. Ancak, sisteme giremeyen çok sayıda milletvekili oy pusula gönderdi.

 

Sadık Yakut, milletvekillerinin sisteme giremediğini belirterek, ''Acele etmeyin, tüm pusulaları alacağız'' dedi.

Oy pusulası gönderiminin yoğunlaşması üzerine, Yakut milletvekillerinin hem elektronik sisteme girerek oy vermek istemesi ve hem de pusula göndererek oy kullanması nedeniyle birleşime beş dakika ara verdi.

Yapılan oy sayımında 800 milletvekilinin oy kullandığı belirlendi. Bu oyların 644’ünün ise “evet” olduğu tespit edildi.

Bu nedenle yeniden yapılan oylamaya 495 milletvekili katıldı. Oylamada 322 milletvekili “evet”, 173 milletvekili de “hayır” oyu verdi.

Sisteme girmesine karşın pusula gönderme yoluyla oluşacak mükerrerliğin önlenmesi amacıyla yapılan sayım yaklaşım işlemi 1.5 saate yaklaştı.

Güven oylamasının ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür konuşması yaptı.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Önümüzde çok iddialı, yoğun bir sürecin olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu bu kutlu çatı altında büyük bir mücadeleyi, geleceğe yönelik, hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız, birliğimiz, beraberliğimiz ülkemizi, Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız, beraber vereceğiz.''

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti sıralarında grup başkanvekilleri, CHP grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı.