Sürat motoru ile birlikte Kuşadası Körfezi"nde ortadan kaybolan Sercan Çetin isimli gencin bulunabilmesi için ailesi seferber oldu.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası"nda ailesiyle birlikte yaşayan 19 yaşındaki Sercan Çetin, 6 Aralık Pazar günü balık avlamak için denize açılan kardeşi Mehmet Çetin ve kuzeni İsmail Bayburt"un teknelerinin Kuşadası Körfezi"nde arıza yapması üzerine onlara yardım etmek amacıyla bir sürat motoruyla birlikte denize açıldı. Tekneleri arızalanan kardeşi ve kuzeni Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Sercan Çetin denizin ortasında kardeşi ve kuzenine ulaşamadığı için ablası Serap Bal ile telefonda konuştu. Daha sonra telefonu kapanan Sercan Çetin"den aradan 55 gün geçmesine rağmen bir daha haber alınamadı. Hem Kuşadası hem de Sisam Adası kıyıları ve açıklarında aranan 19 yaşındaki gencin ne kendisine ne de bindiği sürat teknesine ulaşılamadı.
Sercan Çetin"in ablası Serap Bal, 6 Aralık tarihinde denizde telefonla konuştuktan sonra kardeşinin telefonunun kapandığını ve kendisine bir daha ulaşamadıklarını belirterek, “Telefon kapandıktan sonra kendisiyle irtibatımız kesildi. Yaptığımız tüm aramalara rağmen kendisine ulaşamadık. Polis, jandarma, Sahil Güvenlik ve tüm yetkililere haber verdik. Bunun yanında Kaymakamlık ile Yunanistan Konsolosluğu"nu da bilgilendirdik. Ancak, kardeşimle ilgili hiçbir somut bilgiye ulaşamadık. Kardeşimin Sisam adasında olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak, Yunan makamlarına yaptığımız başvurudan da olumlu sonuç alamadık. Yetkililerden kardeşimle ilgili sağlıklı bilgi istiyoruz” dedi. -iha