Vatandaşı bezdiren banka ücretleri sıfırlanırken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ek düzenlemeler üzerinde de çalışmaya başladı. Sıkı pazarlıkların ardından bankalar yıllarca vatandaştan tahsil ettiği 20'ye yakın kalemi sıfırlamaya razı olurken, el yakan havale, EFT ücretleri de aşağı çekiliyor. Bunun yanı sıra, kredi kartından nakit para çekimine kesilen ücretten vatandaşın haberi olmadan açılan hesaba kadar birçok konuya da yasak getiriliyor. Yıllık üyelik ücretlerinin tahsiline de bir yıl sınırı konuluyor. Bu sürede tahsil edilmeyen ücretler ise silinecek. BDDK, düzenlemelerle ilgili 6 aylık yasal süreyi beklemeden bankaların alacağı ücretlere yönelik listeyi yayımlayacak. 

ÇOK ŞİKÂYET GELDİ 
Bankalar ise ücret pazarlığı sırasında havale, EFT gibi yüksek ücretler alınan kalemlerin devamı konusunda ısrarcı oldu. Ancak BDDK, 500 liraya varan bu ücretlere yönelik çok şikâyet geldiğini belirterek, rakamın makul seviyeye çekilmesi konusundaki tavrını korudu. Yeni dönemde, para havale edenlerden yüksek ücret alınmayacak. 

NAKİT ÇEKİME ÜCRET YOK
Yeni düzenlemeyle kredi kartından nakit avans çekimi işlemi ve banka kartlarından ücret talep edilmeyecek. Vatandaştan gelen şikâyetlerde başı çeken izinsiz açılan kredili mevduat hesaplarına da neşter vuruluyor. Hiçbir banka müşteri onayı olmadan hesap açamayacak.