Ünlü radyocu Cem Ceminay, tek eşliliğe inandığını söyledi ve ekledi: Mehmet Ali Erbil 500 kadınla birlikte olduğunu söylüyor. Bana göre marifet; aynı kadınla 500 kez birlikte olmak. Çok eşli erkeklere hayret ediyorum. Ben asla beceremem!..

Saat sabahın 10'u, dışarıda yılın ilk karı yağıyor. Soğuktan donmuş bir halde Cem Ceminay'ın Radio N101'deki odasına giriyorum. O, radyo şovunu yeni bitirmiş, enerji dolu gülümsüyor. Hayat dolu sesi ve hiperaktif kişiliğiyle, çalıştığı odaya sığmıyor. İçimdeki ses, "Bu enerji birazdan tüm binaya yayılır. Keşke birazı da dışarıya sızsa da, hava ılısa" diyor.

SÜRPRİZLERLE DOLU BİR AŞIK!
"Cem, bir aşk adamıdır. Sevgilisine sürprizler hazırlar. Bir keresinde Sri Lanka'ya odasında tahtadan bir havuzu olan bir bungalova tatile gitmişlerdi. Sevgilisini, 'Bugün hava soğuk, kazağını aldın mı?' diye sormak için bile arar. Annesine de düşkündür. Her yayından sonra onu arar. Annesi de Cem'in yayın arabalarının üzerine basılı olan fotoğrafını, 'canım oğlum benim' diye sever." Cem Ceminay'ın bende en çok iz bırakan özelliği ise kendiyle barışıklığı oluyor. "Sizi 'Kunteper Canavarı' adlı karikatüre benzetiyorlar" diyorum. Hemen internetten karikatürü buluyor ve "Bu, benden güzel" diyor. Ardından, "Ekşi Sözlük'te de Seda Sayan'ın penislisi demişler sizin için" diyorum. Kahkahayı patlatıyor: Çok iyi ya! Ama Seda Sayan'ın penisi var mı? Nereden biliyor bunu yazan? Önce bir kontrol etsinler. Beni de kontrol etmeleri gerekebilirdi ama Allah'tan benim çocuğum var..."

TAKLİTLERİM VAR!
* Sabahın köründe program yapmak zor mu? 'Afyonum patlamadı' diye isyan ettiğiniz oluyor mu?
Eskiden olurdu ama artık erken kalkmaya alıştım. Bence insanın gününü nasıl geçireceği yataktan nasıl kalktığına bağlı. Ben yataktan fırlayarak çıkarım ve hareket etmeye başlarım. Sabah şovumun bitiminde, yorgun oluyorum ama olsun. Burada genel yayın yönetmenliği de yapıyorum ve işimi seviyorum.

* Rakip olarak gördüğünüz bir radyocu var mı?
Türkiye'de başarılı radyocu yok! Rakibim de yok. "Sıktı artık bu Cem Ceminay" diyenler varsa, başka frekanslardaki radyoculara baksınlar da görsünler sıkılmayı. Aramızda dağlar kadar fark var. Beni taklit ediyorlar, internetten espri çalıyorlar.

* Siz TV'de de çalıştınız. Cem Özer TV'ye çıkınca tüm kadın hayranlarınızı kaybettiğinizi söylemişti...
Katılmıyorum. TV farklı bir kitle. İnsanlar beni görmeden önce esmer, uzun boylu, bıyıklı sanıyorlardı. Özür bile diledim sarışın, mavi gözlü olduğum için.

* Halk, direkt Türk tipine sokmuş sizi...
Evet. Sarışın mavi gözlü bir adamın Türkiye'de tutması zaten zor. Bir Atatürk var, bir Nazım Hikmet, bir de ben. (Gülüyor) Ayrıca benim kadın hayranım yok. Beni kadınlı erkekli gruplar seviyor. Şu anda sekiz yıllık bir ilişkim var. Tek eşliliğe inanan bir erkeğim.

TEK EŞLİLİĞE İNANIRIM
* Hemcinsleriniz arasında 'Bugüne dek şu kadar kadınla birlikte oldum' diye skor tutanlar var ama...
Ben türümün son örneğiyim. Mehmet Ali Erbil 500 kadınla beraber olduğunu söylüyor. Bana göre marifet 500 kadınla birlikte olmak değil, 500 kere aynı kadınla birlikte olmak! Amerikalı bir kadından boşanmış biri olarak, bence ne varsa Türk kadınlarında var. Türk kadınları gibi kadın görmedim. Süperler!

* Verin gazı azcık... Neyimiz süper?
Erkeğine ızdırap vermesini seviyor Türk kadını.

* 'Kadın dırdırı' denilen şeyi övüyorsunuz. Sizin 'Canım Türkiyem' sloganınızı 'Canım Cem Ceminay' olarak değiştiriyorum. Programınızda erkekleri tek eşliliğe yönlendirecek bir bölüm açmanızı istiyorum...
Türk kadınının erkeğini tek eşli yapmak için bana ihtiyacı yok. Kadın erkeği değil, erkek onu kaybetmemek için kadının peşinden koşacak. İşin sırrı bu! Çok eşli erkeklere hayret ediyorum çünkü kolay bir iş değil. Ben beceremem, sevdiğim kadına yalan söyleyemem! Ama arka cebimde bir Rusya bileti var. Sevgilimden ayrılınca gideceğim. (Kahkahalar)

* Ne güzel konuşuyorduk. Nereden çıktı Ruslar?
Ne Ruslar'ı ya! 'R' harfini söylemem yasak benim!

* Beyaz gibi 'r'leri söyleyemiyorsunuz yani...
(Kahkahalar) Sen güzel espriler yapıyorsun. Yazalım bunları bir yere, kullanırız programda. Benim önüme ne fırsatlar geçti Ece! Ama içimde öyle bir şey yok!

GÜZEL KADINA BAKARIM!
* Ahlaksız teklifler alıyorsunuz yani...
Yok, ben hiç ahlaksız teklif almadım.

* Prim yapmak için değil ünlü adamlara, ünlü biriyle beraber olanlara bile asılan kadınlar varken ...
Ben de güzel kadınlara bakıyorum. Mesela senin güzelliğini görüyorum ama bu demek değil ki seninle beraber olmak istiyorum. Yineliyorum; Türk kadını zordur ama verdiği hayat zevki başkadır. O dırdır yaşadığını hissettirir adama. Yabancı kadınların yanında kendini robot gibi hissedersin. Sırf cinsellikle olmaz!

* Hazır ağzınızdan bal damlıyorken, bir de yeni yıl mesajı alayım sizden...
Sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve barış diliyorum.

* Ben de Noel Baba'nın sizi klonlayıp, tüm sevdiğim kadınlara birer kopyanızı vermesini diliyorum...
(Kahkahalar) Her eve bir Cem Ceminay lazım!

* Sizin için dileğim ise; cebinizdeki Rusya biletini hiç kullanamamanız...
"Her zaman Türk'le, hiçbir zaman Rus'la" diyorum ben de o zaman! Güzel slogan oldu!

Sabah