Karpuzlu"ya bağlı Etkirli köyünde düzenlenen etkinliğe Vali Coş"un yanı sıra ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Karpuzlu Kaymakamı Bilal Özkan, Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Altan Güneyi İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açışında konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, “İlimizin yaklaşık yüzde 39"u ormanlarla kaplı ve bu alanın 315 bin 132 hektarı kapsıyor. Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı birimlerce bugüne kadar 85 bin 983 hektar alan çalışması yapılarak, bunun 5 bin 602 hektarına 2009 yılı içerisinde toplam 1 milyon 444 bin adet fidan dikimi yapıldı. Etkirli köyümüz sınırları içersindeki bu sahaya 2 bin 500 adet fidan dikimi ile ağaçlandırılacak. Bu çalışmalar için Bakanlıkça toplam 19 bin 500 TL hibe kredisi verilecek” dedi.
Ağaç dikmenin ülkenin her bölgesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Coş da, “Yapılan bu çalışmalarla bölgemizin daha yeşil kılınarak, gençlerimiz yetiştiklerinde daha yeşil bir coğrafyada yaşayabilmelerini temin etmek içindir. Toprakla buluşturacağımız fidanları, bu bölgede yaşayan gençlerimize, hemşerilerimize emanet edeceğiz. Ağaç dikmek önemlidir. Geçen yıl Aydın"da yaklaşık 2 milyon ağaç diktik, her yıl milyonlarca ağaç dikiliyor. Ama önemli olan bu ağaçların bakımı ve yeşil olarak koruyup bizden sonrakilere aktarılmasıdır. Ağacın faydalarını hepimiz biliyoruz bildiğimiz için de zaten buradayız” ifadelerine yer verdi.
“Buradaki ağaçlandırmayı desteklemeniz, her türlü takdirin üstündedir” diyen Vali Coş, “Memleketimizin böyle duyarlı, yeşil sever, ağaç sever, orman sever ve yurttaşlık bilinci gelişmiş insanlara büyük ihtiyacı vardır. Sizlerin sayısı artıkça ilimizde, ülkemizde daha yeşil olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından törende öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri sunuldu. Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği etkinlik; Vali Coş ve beraberindekilerin 500 adet fidanı toprakla buluşturmasıyla son buldu. -iha