Mustafa Ertuğrul (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındayken Konya'nın Bozkır İlçesi Boyalı köyünde, oyun oynarken taşın üzerine düştüğünü ve çene kemiğinin kırıldığını söyledi.

Yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiğini, ancak ağzının açılmadığını, yemek yiyemediğini ve yıllarca sıvıyla beslendiğini belirten Ertuğrul, 20 yaşındayken ikinci bir ameliyat geçirdiğini, fakat bir iyileşme sağlanamadığını dile getirdi.

SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu ameliyatın yapılabildiğini öğrendiğini kaydeden 4 çocuk babası Ertuğrul, hastaneye giderek ameliyat olduğunu ifade etti. Ertuğrul, ''Şimdi çenemi rahatlıkla kullanabiliyorum. 50 yıldır hayatımı, çenemi açamadan geçirdim. Bir süre sıvıyla beslendim. Sonraları az da olsa çorba içebiliyordum. Artık kaşık rahatlıkla ağzıma sığıyor. 50 yıllık hayalim gerçek oldu'' diye konuştu.
Operasyonu gerçekleştiren SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun, çeneyi açamama rahatsızlığının birçok sıkıntıya neden olduğunu vurguladı.

''İstediği yemeği yiyebiliyor''

Daha önce iki kez ameliyat geçirmesi ve bunların sonucunun başarısız olması nedeniyle hastanın kendilerine biraz gergin halde başvuruda bulunduğunu anlatan Tosun, şunları kaydetti:

''Kendisiyle konuştuk. Ameliyattan bahsettik. Kaynayan kemik kısmının çıkarılması diye tarif edebileceğimiz bir ameliyat gerçekleştirildi. Daha önceki ameliyatların da başarısız olması dikkate alınarak, çok daha dikkatle çalışılması gereken bir ameliyat olması gerektiğinin farkındaydık. Gerçekten de öyle oldu. Çok emek verildi, çok çalışıldı. Ameliyat ne kadar başarılı olursa olsun, olayın üzerinden 50 yıl gibi bir zaman geçmiş olması sebebiyle hastanın ameliyat sonrası ağız eklemini çalıştırması çok önemliydi. Hastamız bu anlamda çok uyum gösterdi. Bizim her hastada yakalayamayabileceğimiz bir uyumu yakaladık. Ağız eklemini çok iyi çalıştırdı. Bunların neticesinde artık ağzı açılıp kapanabiliyor. İstediği yemeği yiyebiliyor. Kendi ifadesiyle eşinden bile daha fazla lokmayı ağzına götürebiliyor.''

Tosun, birkaç ay sonra gerçekleştirecekleri ikinci ameliyat sonrasında Mustafa Ertuğrul'un hiç kaza geçirmemiş ve böyle bir sağlık problemi yaşamamış bir insan gibi hayatını devam ettirebileceğini sözlerine ekledi.