Ramiz, rap müziğe kendini adamış ve bu uğurda parasız kalmayı göze almış biri. “Gece Yolcuları” ve 50 Cent sayesinde hayatında bir dönüm noktasına gelen Ramiz"in hedefi solo albüm yapmak. 50 Cent"in gözlerine bakarak şarkı söylemenin heyecanını hâlâ üzerinde taşıyan Ramiz, “50 Cent olmasaydı ben de olmazdım. Herkesin şansa ihtiyacı var” diyor.

50 Cent sizin için yarıştı. Bu programa nasıl dahil oldunuz?

- Bunu anlatmam için biraz geriye dönmem lazım. Bir keresinde “Var mısın yok musun”a “Gece Yolcuları” davet edildi. “Değer mi hiç” klibi o zaman yeni çekilmişti. Performanslarında ben de vardım dolayısıyla. Acun Bey (Ilıcalı) zaten hip-hop"ı ve rap"i çok seviyor. “Gece Yolcuları” ile yaptığımız performansı çok beğenmiş ve 50 Cent"i davet edince aklına ben gelmişim. Acun Bey, benim uzun yıllardır solo albüm çıkartmak için uğraştığımı bildiği için; “Ramiz"in rap"i çok iyi. 50 Cent, Ramiz"in albümü için yarışsın” demiş. Şarkılarımı 50 Cent"e dinletip ondan da onayı alınca ben de programa dahil olmuş oldum.

Peki, bu proje size ilk söylendiğinde nasıl bir tepki gösterdiniz?

- Biz Bulgaristan göçmeniyiz ama hala bazı akrabalarımız orada. Kurban bayramında Bulgaristan"a gittim. Herkesle bayramlaştım, baktım telefonum kapanmış. Açtım, anında bilmediğim bir numara beni aradı. Telefondaki ses “Acun
Ilıcalı Medya"dan arıyorum. 50 Cent"in sizin için yarışmasını düşünüyoruz” olunca, önce biri bana şaka yapıyor sandım.

Şaka olmadığını anlayınca olaylar nasıl gelişti?

- Bana bir gün sonra toplantı yapılacağı ve benim de orda olmam gerektiği söylendi. Ben de Bulgaristan"da olmama rağmen “Tamam geliyorum” dedim. Dedim ama bayram olduğu için tüm seferler doluydu. Gerekirse yürüyerek gidecek, otostop çekecek ama o toplantıya yetişecektim. Babamdan beni sınıra kadar bırakmasını rica ettim. Birlikte yola çıktı ilk mola yerimizde tesadüfen üç kişilik boş yeri olan bir otobüs buldum ve toplantıya yetiştim.

50 Cent ile bir arada olmak “en büyük rüyamdı” demiştiniz. Onun yanında şarkı söylerken nasıl oldu da heyecanlanmadınız?

- Çok ilginçtir, 50 Cent"in söylediği bir söz var programda. “Her sahneden önce karnımda kelebekler uçar, bir gün o kelebekleri hissetmezsem bu işi bırakmalıyım” dedi. O gün benim karnımda boğalar tepiniyordu.

Hayatınızdaki kırılma noktaları nelerdir?

- Cem Özkan ve “Gece Yolcuları” ile birlikte çalışmak ve tabii ki, 50 Cent"in benim için yarışması diyebiliriz.

50 Cent ile kuliste konuşma şansınız oldu mu?

- 50 Cent"in programdan önce benim şarkılarımı dinleyip beğenmiş olması, zaten büyük gurur kaynağıydı. Ayrıca “Bu para gidecek ama kime gidecek” diye beni tanımak istemesi de çok saygıdeğer bir davranış. Benim şarkılarımı dinlerken hayat hikayemden de bahsetmişler. Benim göçmen olmam ve her şeye sıfırdan başlamam onu etkilemiş ve “Seve seve yarışırım onun için” demiş.

50 Cent olmasaydı hayatınız nasıl olurdu?

- Benim için “50 Cent"in üzerinden prim yapıyor” diyenler olacaktır ama şunu asla unutmasınlar; 50 Cent"te çok yetenekliydi ama o gün kendi programda sşunu söyledi: “Eminem ile çalışana kadar beni kimse bilmiyordu.” Hayata bazen şansa ihtiyaç var. Nice yetenekli insanlar, Taksim"de İstiklal"de bir köşede harcanıyor. 50 Cent bana kuliste “Hayatta bazen doğru zamanda, doğru yerde olmaktır şans” dedi. De demek ki “Gece Yolcuları” ile doğru müziği yapıpmışım ki. Sonuçta Dr. Dre olmasaydı bugün Eminem olmazdı. Eminem olmasaydı 50 Cent olmazdı, 50 Cent olmasaydı G-Unit bilinmezdi. Hatta 50 Cent olmasaydı ben bile bu kadar tanınmazdım. Sadece yetenek yetmiyor. İnsanın şansa da ihtiyacı var.