İnönü Üniversitesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen ve Beyazperde.com'un ana medya sponsoru olduğu Kısa Film Festivali dün yapılan açılış töreni ve film gösterimleriyke başladı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Selda Alkor'un yaşam boyu Onur Ödülü'nün takdim edildiği açılışta, Beyazperde yazarlarından olan SİYAD üyesi Banu Bozdemir de 4 yıldan bu yana kısa filmcilere desteklerinden dolayı SİYAD Kısa Filme Katkı Ödülü'nü aldı.

Ödüllerin sunumundan sonra pek çok festival gezmiş Fransız kısa filmi La Carte ve yönetmenliğini Jackie Oudney'in üstlendiği Vagabond Shoes adlı kısa filmler seyircilerle buluştu. Festivalin ilk gününde yarışmadışı filmler gösterilirken, üniversite öğrencilerinin de açılışa ilgisi yoğundu. Özellikle Selda Alkor hem salona girerken hem de ödül takdimi sırasında büyük alkış aldı.

Danışmanlığını Fırat Sayıcı'nın üstlendiği festivalin kısa film jürisinde jüri başkanı Selda Alkor'un yanı sıra , oyuncu Begüm Kütük, yönetmen Murat Saraçoğlu, müzisyen Cem Kısmet, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, Prof. Dr. Aytekin Can ve Beyazperde.com yazarlarımız arasında da yer alan Murat Tolga Şen bulunuyor.

Yarışma filmlerinin bugünden itibaren gösterileceği festivalde, günün programında ayrıca Feza Çaldıran'ın vereceği Görüntü Yönetmenliği Atölyesi de öne çıkıyor.
8 Mayıs Günü Programı
12.00-13.00: Film Gösterimi: Yarışma Filmleri
Yasin Ziya Hımbılgil, Sessizliğin Arkasında, Toros Canavarı, Dışarıdakiler
13.00-13.15: Ara
13.15-14.45: Görüntü Yönetmenliği Atölyesi: Workshop – Feza Çaldıran
14.45-15.00: Ara
15.00-16.00: Film Gösterimi: Yarışma Filmleri
Üstümüzden Geçti Bulut, Bir Parça Kâğıt ve Toprak Arasında, Baydara “Edra’nın Kaderi”, Aletheia, Büyükaşık’lar
16.00-16.15: Ara
16.15-17.15: Film Gösterimi: Yarışma Filmleri
Damağın Sosyo-Psikolojisi Üzerine, Asker, Katalepsi, Hala, Çöp