İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasına, aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 46 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşma, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar, avukatları, izleyiciler ve basın mensuplarının salondaki yerlerini almalarıyla saat 09.30'da başladı.

Gelen sanıklar ile avukatların kimler olduğunun kayıt altına alındığı duruşmada, iddianamenin okunmasına devam edilmesi bekleniyor.
Jandarmanın, dava nedeniyle canlı yayın araçlarının önünde konuşlandığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi çevresinde olası gösterilere karşı güvenlik tedbirleri aldığı gözlendi.

PEKER SÜRPRİZİ

Ergenekon davası"nın 5. celsesi başladı. Silivri Cezaevi Kampüsü içerisindeki duruşma salonunda görülmesine devam edilen davanın bugünkü oturumuna başka suçlardan tutuklu bulunan Sedat Peker ilk defa duruşmaya getirildi.

Aralarında emekli asker, siyasi parti lideri, eski rektör ve gazete imtiyaz sahibinin de yer aldığı 46'sı tutuklu 86 sanıklı "Ergenekon" davasının görülmesine, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ediliyor. Duruşmada, şu ana kadar 121 sayfasına gelinen 2 bin 455 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edilmesi bekleniyor.
HÜRRİYET