Dalama'da geleneksel olarak düzenlenen domates festivalinin bu yıl 5.'si gerçekleştirildi. Festivale katılan Aydın Valisi Mustafa Malay, dünyanın geleceğinin petrol ve tarıma bağlı olduğunu belirterek üreticilerin toprağına sahip çıkmasını istedi. Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka ise üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için beldeye salça fabrikası kurulmasını istedi.
Dalama Beldesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen festival programı kortej yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ayrıca domet üreticileri arasında ve domatesli yemekler kategorisinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.
Festival programına Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Aydın İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve çeşitli daire amirleri ile belde halkı katıldı. Bu yıl 5.'si düzenlenen festivalin her geçen gün geniş programlarla devam ettiğini kaydeden Dalama Belde Belediye Başkanı Nihat Aktakka, beldenin isminin domatesle özdeşleştiğini kaydetti. Amaçlarının domatesle birlikte Dalama'yı tanıtmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Aktakka “Domatesin tüketiciye ulaşımında ve özellikle uzun süreli beklemelerde pazarlanan yer ile üretim yeri arasındaki mesafenin uzun olması durumunda sertlik büyük önem taşımaktadır. Dalama yöresinden iç piyasa erkenci, kaliteli ve sert meyveli açık tarla domatesi çeşidi gönderiliyor. Dalama domatesi ihracata en uygun olan domates çeşididir. Çiftçimiz de büyük bir özveri ile üretim yapmaktadır. Ancak satış aşamasına gelindiğinde, çiftçimiz elindeki imkanların kısıtlı olması nedeniyle malını hemen çıkarmamayı, fiyatlar arttıktan sonra domatesini satmayı haklı olarak düşünüyor. Bu durumun önüne geçilmesi Dalama"ya acilen bir salça fabrikası kurulmalıdır " diyerek yetkililerden yardım istedi.
Festivale katılan AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk halkın ve belediyenin haklı taleplerini yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, halkın da Başkan Aktakka'yı destek vermesini istediler.
İnsanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için hava ve sudan sonra en temel ihtiyacın besin olduğunu ve bunu da ancak üretimle karşılanabileceğini belirten Aydın Valisi Mustafa Malay, "Her geçen gün artan nüfusa karşın topraklarımız aynı duruyor. Dünyada, su, petrol ve gıda ihtiyacı her geçen gün artıyor. Türkiye olarak Dünyanın, Aydın olarak da Türkiye'nin en verimli topraklarına sahibiz. Çiftçilerimizden isteğim şu. Bilinçli üretim ve elinizdeki toprağı bilinçli kullanın" dedi.
Program sonunda değişik yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.