5 yıldızlı The Marmara Oteli'nin üst katlarından oda tutan göstericiler büyük bir pankart açtı.
Pankart'ta "1 Mayıs'ta buradan ateş açıldı, Sorumluları bulunsun" yazıyordu.
Rüzgarın etkisiyle bir süre açılamayan pankart yaklaşık 10 dakika sonra alt kattaki otel görevlileri tarafından kesilerek kaldırıldı.
Pankartın üst kısmı ise odayı otel görevlilerine açmayan gösterilciler nedeniyle uzun süre kaldırılamadı.

34 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

1 Mayıs 1977'de Taksim'de yapılan kutlamalar kan gölüne dönmüştü. Bu yüzden o gün yaşanan olaylar 'Kanlı 1 Mayıs' ismiyle Türk Siyasi Tarihi'ne geçti. Olaylarda 34 kişi hayatını kaybetmiş, 136 kişi de yaralanmıştı.

1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı`nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul`a gelen yaklaşık 500 bin kişi DİSK`in organizasyonu önderliğinde Taksim Meydanı`nı doldurdu. Katılımın yüksek olması sebebiyle kortejlerin alana girmesi uzun sürdü, miting de uzadı. Saat 19.00 sularında dönemin DİSK başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçmaya başladı, kısa bir süre içinde İntercontinental Oteli`nin de üst katlarından da ateş açıldı.

İnsanlar panik halde kaçmaya çalışırken polis panzerleri ile Kazancı Yokuşu'ndaki bir kamyonun arasında sıkıştı. 470 kişi göz altına alındı fakat hiçbirinin olayla ilgisi kurulamadı. Ateşi kimin açtığı tam olarak belirlenemedi ve dava halen sürüyor.

Hürriyet