Aydın'ın en modern öğrenci binası düzenlenen törenle açıldı. 5 yıldızlı otel görünümünde ve oldukça lüks olan Alpler Erkek Öğrenci Yurdu, özellikle köylerden yetişen ve Anadolu, Fen ve Süper liselerde öğrenim hakkı kazanan fakir ve muhtaç ailelerin öğrencilerine hizmet verecek.
Aydın Merkez Girne Mahallesi"nde 2 yıl önce arsası Aydın"ın hayırsever ailelerinden merhum Hacı Emin Özalp ve varisleri tarafından bağışlanan yere Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Güzelhisar Şubesi tarafından Aydın"ın en modern ve en donanımlı öğrenci yurdu yapıldı. Hayırsever vatandaşların katkıları ile 2 yıl gibi kısa bir sürede milyarlarca liralık harcama ile yapılan yurt binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Binlerce vatandaşın katıldığı Alpler Erkek Öğrenci Yurdu Binası"nın açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir, daire müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
İstanbul Emekli Vaizleri"nden Seyfettin Alkan"ın konuşması ile başlayan açılış töreninde yurdun yapımında emeği geçen herkes için dualar edildi.
Hayırsever vatandaşların katkıları ile Aydın"a böylesi bir muhteşem eseri kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Güzelhisar Şube Başkanı İshak Ceylan, “İnsanlara hizmet verecek olan bu eserin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Derneğimiz kamu yararına çalışan bir dernektir. Aydın"a dışardan gelen öğrencilerimiz ciddi bir barınma sorunu yaşıyordu. Dernek olarak bu sorunu gidermek için 2 yıl önce çalışma başlattık. Hayırsever Özalp Ailesi"nin bağışladığı bu arsaya 872 metre kare alan üzerine 6 bin metre kare kapalı alana yaptığımız bu yurt binasında 180 öğrencimiz barınma imkanı bulacak. Yurdumuz Aydın"ın en modern ve en donanımlı yurdudur. Elektronik kütüphanesinden, bilgisayar laboratuarına ve spor alanlarına kadar her türlü imkanın bulunduğu yurdumuzda özellikle dağ köylerinde oturup, Anadolu, Fen ve Süper liselerde öğrenim görme hakkı kazanmış çocuklarımız barınacaktır. Yurdumuz 5 yıldızlı bir otelle aynı konfora sahiptir” dedi.
Açılışı yapılan bu yurt binası ile Aydın"ın önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlandığını belirten Vali Mustafa Malay ise, eğitime çok büyük önem verdiğini ve eğitime destek verenlerin de her zaman yanında olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından Alpler Erkek Öğrenci Yurdu dalarla açıldı.